La propera matinada, risc en 20 comarques de caure 20 l/m2 en 30 minuts

Protecció Civil de la Generalitat: prealerta del pla INUNCAT per un episodi generalitzat de precipitacions

query_builder   29 agost 2012 21:46

event_note Nota de premsa

La propera matinada, risc en 20 comarques de caure 20 l/m2 en 30 minuts

Protecció Civil de la Generalitat: prealerta del pla INUNCAT per un episodi generalitzat de precipitacions

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) comunica que, a partir de les informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya, emet una PreAlerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya confirma la predicció emesa aquest matí segons la qual s’espera un episodi de precipitacions generalitzat que afectarà tot el país durant el dia de demà. L’episodi començarà aquesta matinada i s’esperen xàfecs i tempestes que podran anar localment acompanyats de calamarsa o pedra.
 
Al Prelitoral i Pirineu Oriental, en molts casos s’acumularan quantitats abundants (fins a 50 l/m2 24 hores), tot i que localment podran ser molt abundants (entre 50 i 100 l/m2 en 24 hores).
 
La propera matinada, a partir aproximadament de les 02.00 am es poden donar precipitacions de forta intensitat (superant els 20 l/m2 en 30 minuts) en 20 comarques.
 
Hi ha més probabilitat que això és produeixi a les comarques: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Noguera, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, i Vall d'Aran.
 
També pot donar-se aquesta intensitat, tot i que amb menor probabilitat, a: Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Berguedà, Cerdanya, Conca de Barberà, Garrigues, Pla d'Urgell, Priorat, Segarra, Segrià, Solsonès, Tarragonès i Urgell.
 
Al llarg d'avui, la DGPC ha comunicat als municipis afectats la situació de risc per tal que prenguin mesures preventives com netejar embornals i desguassos per un bon drenatge, i vigilant rieres, rius i passos inundables.