Una delegació de professionals de Noruega s'interessa pel model de reinserció català

query_builder   29 agost 2012 14:31

event_note Nota de premsa

Una delegació de professionals de Noruega s'interessa pel model de reinserció català

.
El director del CIRE, Josep M. Faura, va rebre ahir una delegació de professionals dels serveis penitenciaris de Noruega encapçalada per la cònsul general honorària de Noruega, Karin Mollö-Christensen. La trobada ha tingut lloc a la seu del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció.
 
La finalitat de la visita ha estat estudiar les bones pràctiques del model català de reintegració sociolaboral dels presos per tal de traslladar-les al sistema penitenciari noruec.
 
La delegació ha pogut conèixer les polítiques de reinserció del CIRE, concebudes d’una manera integral per tal com s’hi conjuguen formació, ocupació i inserció (FOI). L’equip de professionals de Noruega s’ha mostrat especialment interessat pel fet que els interns adquireixen hàbits laborals i competències professionals, gràcies als programes formatius certificats per entitats de prestigi.
 
La reunió s’ha completat aquest matí amb una visita al taller productiu del CIRE a Raïmat (Lleida). El centenar d’interns que s’hi desplacen diàriament des del Centre Obert de Lleida aprenen també oficis vinculats al món de la fusteria, el muntatge d’elements de seguretat per a l’escalada o l’assemblatge de materials per a piscines, entre d’altres.
 
El taller de Raïmat s’emmarca en l’objectiu del Departament de Justícia perquè, a través del CIRE, els interns aprofitin el seu pas pel sistema penitenciari per adquirir hàbits laborals i competències professionals que els facilitin la seva reinserció sociolaboral, un cop finalitzada la condemna.