Protecció Civil de la Generalitat: fi de l'Alerta del Pla INUNCAT per la millora de la situació

Hi ha un avís per vent fort (pot superar els 126 km/h) de component nord a partir de la matinada a l'Alt Empordà

query_builder   30 agost 2012 20:16

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat: fi de l'Alerta del Pla INUNCAT per la millora de la situació

Hi ha un avís per vent fort (pot superar els 126 km/h) de component nord a partir de la matinada a l'Alt Empordà

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) informa que desactiva la fase d’Alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT, que es manté en fase de Prealerta, per la millora de la situació derivada del front de pluges.
 
Amb tot, segons el Servei Meteorològic de Catalunya es mantenen les previsions d’intensitat de pluja previstes per la propera franja horària de les 20.00h a les 02.00h. Les pluges es concentraran al litoral i prelitoral central, però no es preveu una situació elevada de risc.
 
En les properes hores les pluges més intentes, en alguns casos amb tempesta, poden tenir lloc a: Alt Camp, Alt Penedès, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Garraf, Maresme, Tarragonès, Vallès Occidental, Vallès Oriental i, en menor mesura, a l'Anoia, Bages, Baix Camp, Conca de Barberà, Osona, Priorat i Selva.
 
Fins el moment s’ha registrat un pic d'intensitat de pluja amb 32,3 l/m2 30 minuts registrada a Artés, a la comarca del Bages.
 
En aquests moments (20.00 h) s’estan produint xàfecs, els més intensos al sud del Bages, Vallès Occidental, Vallès Oriental i Maresme. Al Baix Llobregat, Barcelonès i Garraf s’inicien uns xàfecs que podrien descarregar durant les properes dues hores.
 
ADIF ha informat que no s’han registrat incidències en la circulació ferroviària.
 
El telèfon d'emergències 112 ha atès 69 trucades relatives a l'episodi de pluges, la majoria pels accidents de trànsit que s'han succeït. L'hora amb més trucades rebudes ha estat entre les 15.00 i les 16.00 h, amb 24 trucades. Mossos d’Esquadra informa que durant tot el dia d’avui s’han registrat un total de 138 accidents de trànsit que han provocat retencions i talls puntuals de la circulació.
 
D'altra banda, i d’acord amb les informacions del Servei Meteorològic de Catalunya, la DGPC ha emès un avís de risc per vent que afecta a partir de la matinada l'Alt Empordà i que ja ha estat comunicat als municipis afectats.
 
Concretament, es preveu que a partir de les 02.00 d’aquesta propera matinada i fins les 14.00h de demà es superi el llindar de ratxes màximes de vent superiors a 35m/s (126 km/h) a la comarca de l’Alt Empordà. El vent serà de component nord. Cal prendre precaucions en desplaçaments, assegurar els béns que puguin caure o desprendre's de façanes, tendals, etc. També cal molta precaució pel risc d'incendis tot i les pluges d'avui.