Els Agents Rurals intensifiquen la vigilància amb motiu de l'inici de la caça del cérvol

query_builder   31 agost 2012 11:30

event_note Nota de premsa

Els Agents Rurals intensifiquen la vigilància amb motiu de l'inici de la caça del cérvol

Operatiu nocturn del Cos d'Agents Rurals a Girona
Operatiu nocturn del Cos d'Agents Rurals a Girona
El Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, preveu augmentar a l’Àrea Regional de Girona la vigilància a les zones amb presència de cérvols mitjançant efectius especialitzats en la lluita contra la caça  furtiva.
 
Aquestes patrulles, que actuen tot l’any, tenen com a missió prevenir el furtivisme i denunciar els infractors que incompleixen la normativa pel que fa a èpoques hàbils, horaris, caça en terrenys no autoritzats o sense la preceptiva autorització o amb armes o mitjans no permesos.
 
Els anys 2011 i 2012 s’ha portat a terme un nombre molt important d’actuacions d’antifurtivisme, centrades de manera prioritària en la caça furtiva nocturna de cabirol i de senglar, amb un total de 62 serveis amb dispositius de control i observació de diversa envergadura, a resultes dels quals es van efectuar 4 denúncies per pesca furtiva i es van  obrir diligències penals a dues persones en relació amb la caça furtiva del porc senglar.
 
El dispositiu especial s’iniciarà a principis de setembre, i es perllongarà fins a finals d’octubre, per tal d’incloure també l’inici de la temporada de caça de la daina.
 
Els Agents Rurals demanen la col·laboració dels caçadors i que els informin si tenen coneixement d’activitats furtives ja que ells són els principals perjudicats. També recorden que, a banda de les sancions administratives, el Codi Penal també preveu penes de presó o multa pels infractors, a més de la corresponent inhabilitació per caçar, que pot anar d’un a cinc anys.