De totes maneres, l’objectiu del programa no és la realització del projecte en sí, sinó que l’alumnat i el professorat adquireixin coneixements, eines i actituds per treballar i organitzar-se de manera participativa. En definitiva, que aprenguin a debatre, dinamitzar i decidir, habilitats per a la ciutadania crítica i compromesa.
D’aquesta manera, ‘Delegats i delegades en 3D’ respon al dictamen de la nova Llei d’educació, que preveu que els centres promoguin formes de presència, diàleg i coresponsabilitat que afavoreixin el seu compromís amb l’activitat educativa.
El programa també es proposa reforçar la figura del delegat com a interlocutor dels estudiants i del professorat, i com a revulsiu dels processos de participació en el marc d’una classe i, per extensió, en el conjunt del centre d’ensenyament.
Per tal d’aconseguir un òptim de l’experiència participativa i d’aprenentatge, la Direcció General de Joventut posarà a la disposició de l’IES un especialista en participació que es desplaçarà al centre per formar i acompanyar a delegats i tutors durant tot el procés. Així mateix, la Direcció General de Joventut aportarà el material i els recursos necessaris per a un bon desenvolupament de les diferents fases del programa.
Els instituts interessats en inscriure’s al programa tenen temps fins el proper 24 de setembre i ho poden fer a través del web
www.gencat.cat/joventut.