El conseller Mascarell lamenta la mort d'Emili Fernández Miró, nét del pintor Joan Miró

query_builder   3 setembre 2012 15:03

event_note Nota de premsa

El conseller Mascarell lamenta la mort d'Emili Fernández Miró, nét del pintor Joan Miró

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha expressat el seu condol per la mort d’Emili Fernández Miró, nét del pintor Joan Miró i gestor del seu llegat.
 
Mascarell ha destacat “la gran implicació d’Emili Fernández Miró en la preservació i promoció del llegat del seu avi, i l’actitud sempre col·laboradora i propositiva que va mantenir amb les institucions culturals. Com a membre del Patronat de la Fundació Miró, va participar en la presa de decisions importants que van contribuir a l’enlairament de la dimensió mironiana del centre de Barcelona. A més, va dipositar peces de la seva pròpia col·lecció a la Fundació amb la voluntat de donar suport a la institució en la difusió de la personalitat i l'obra de Joan Miró”.
 
Emili Fernández tenia un coneixement profund de l’obra del seu avi i havia treballat en diversos projectes relacionats amb el llegat de l'artista. D’aquests, destaquen el catàleg raonat d'escultures de Joan Miró i l'exposició d'escultures de l'artista a Yorkshire Sculture Centre (Gran Bretanya).
 
El conseller vol expressar “la seva gratitud per la confiança que sempre va mostrar en la Fundació Miró i el condol a la família”.