Foto

El director general de Joventut inaugura la mostra Jove Clic'12 al Festival Internacional de Fotoperiodisme Visa pour l'image de Perpinyà

Nou joves fotoperiodistes catalans exposen les seves obres a la Casa de la Generalitat fins el proper 26 de setembre

query_builder   5 setembre 2012 19:00

event_note Nota de premsa

El director general de Joventut inaugura la mostra Jove Clic'12 al Festival Internacional de Fotoperiodisme Visa pour l'image de Perpinyà

Nou joves fotoperiodistes catalans exposen les seves obres a la Casa de la Generalitat fins el proper 26 de setembre

Foto del reportatge premiat
Una de les imatges del fotoreportatge premiat
El director general de Joventut, Toni Reig, ha inaugurat aquesta tarda la Mostra de Fotoperiodisme Jove Clic’12, promoguda pel Departament de Benestar Social i Família i l’Associació Diomira i que es podrà veure fins al proper 26 de setembre a la Casa de la Generalitat de Perpinyà. La mostra forma part de la programació Visa-Off del Festival Internacional de Fotoperiodisme Visa pour l’image, el certamen de fotoperiodisme més important del món que se celebra cada any a la capital del Rosselló.
 
En el decurs de l’acte d’inauguració, Toni Reig ha destacat que la Mostra de Fotoperiodisme Jove és una “excel·lent plataforma perquè els joves creadors puguin realitzar el seu projecte de vida com a professionals de la seva disciplina, en aquest cas el fotoperiodisme”.
 
En la presentació de la mostra, també hi ha intervingut el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Joan Gaubí, i el president de l’Associació Diomira, Josep M. Villena. La iniciativa permet descobrir les obres dels vuit finalistes i de la guanyadora del Concurs de Fotoperiodisme Jove Clic’12 (vigent des de l’any 2000), que són els següents:
 
- Lea Tyrallová. Guanyadora del concurs amb l’obra “Lucas”. El fotoreportatge retrata la realitat quotidiana de Lucas, un noi de 26 anys amb discapacitat intel·lectual que viu en un barri marginal de Bratislava (Eslovàquia).
- Clara Gabrielli i López. Accèssit
- Javier Corso
- Emanuele Nutíle
- Arianna Giménez i Beltrán
- Eduardo Ferrer i Alcover
- Serena de Sanctis
- Carla Moral i Gómez
- Sonia Balduque i Soto
 
A més d’entregar els premis a aquests joves, dotats econòmicament, el director general de Joventut també ha fet entrega de la ‘Beca Clic’12’ a David Simón pel projecte fotoperiodístic “Krokodil”. El jove obtindrà una quantitat econòmica per viatjar a Armènia a dur terme aquest treball, que constarà en fer un reportatge sobre el problema de la consumició de la droga anomenada ‘crocodil’ en aquest país, i que els últims anys està en auge a països eslaus.
 
Finalment, els responsables de la mostra també han premiat i visitat l’obra guanyadora del Concurs d’Audiovisual Clic’12, que ha estat el treball “Ágape, una abraçada d’esperança”, del jove Genís Oroval. L’audiovisual, de set minuts, mostra la realitat d’un orfenat de la ciutat de Gooty, a l’estat de l’Índia d’Andhra Pradesh.
 
Visita d’un camp de treball a Vilajuïga
Prèviament a la inauguració a Perpinyà, el director general de Joventut ha visitat el camp de treball internacional ‘Where the wine comes from’, que des del 3 al 17 de setembre té lloc a Vilajuïga (Alt Empordà).
 
Un total de 24 participants de 18 a 30 anys procedents d’arreu del món hi desenvolupen tasques de conservació i millora del patrimoni cultural, natural i històric de l’entorn, i coneixen tècniques de construcció i agricultura.
 
En concret, els joves hi faran feines per recuperar la vinya, l’olivera i les pastures al Parc Agrícola de Comes Tortes; neteja de camins fins al Castell de Quermançó, i la restauració de cabanes i paret de pedra seca. A més d’aquestes tasques, els participants també faran una excursió per conèixer el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.
 
El camp de treball, que es desenvolupa en anglès, francès i català, és organitzat per la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilajuïga, l’Associació de joves de Vilajuïga, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i l’Agrupament Escolta i Guia Xiprers al Vent.

2  

Imatges

Imatge del fotoreportatge premiat "Lucas" de Lea Tyrallová

Imatge del fotoreportatge premiat "Lucas" de Lea Tyrallová 547

Imatge del fotoreportatge premiat "Lucas" de Lea Tyrallová

Imatge del fotoreportatge premiat "Lucas" de Lea Tyrallová 348