L'Ajuntament de Manresa s'adhereix al Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit

query_builder   4 setembre 2012 14:04

event_note Nota de premsa

L'Ajuntament de Manresa s'adhereix al Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit

L’Ajuntament de Manresa i l’SCT signen un conveni de col·laboració per a l’adhesió de l’administració local de la capital del Bages al SIAVT
 
El director de l’SCT destaca la voluntat i la implicació de l’Ajuntament de Manresa en termes de seguretat viària
SCT
El director de l'SCT, Joan Aregio, i l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, durant l'acte de signatura del conveni.
 
L’Ajuntament de Manresa i el Servei Català de Trànsit (SCT) han signat avui un conveni de col·laboració per a l’adhesió de l’administració local de la capital del Bages al Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit (SIAVT).
 
El director de l’SCT, Joan Aregio, i l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, han formalitzat aquest acord per tal d’ampliar la difusió del funcionament d’aquest nou servei d’orientació a les víctimes i afectats per sinistres viaris, que al març d’enguany l’SCT va posar en marxa. Aregio ha recalcat la bona sintonia que manté el Servei Català de Trànsit amb l’Ajuntament de Manresa: “la relació que tenim és un termòmetre molt important de la voluntat, les ganes i la implicació de l’ajuntament en la seguretat viària”.
 
Per part seva, Valentí Junyent, alcalde de Manresa, ha destacat que “Manresa és la tercera ciutat que ha signat el conveni. Per nosaltres és important”.
 
L’Ajuntament de Manresa i l’SCT, com a administracions públiques competents en matèria de seguretat viària en els àmbits territorials corresponents, comparteixen la voluntat de desplegar polítiques actives destinades a donar suport als ciutadans que pateixen les conseqüències d’un accident de trànsit.
 
En aquesta línia, amb l’adhesió de l’ajuntament de Manresa al projecte del SIAVT, es pretén donar a conèixer l’existència de l’atenció prestada per aquest servei de l’SCT i en base aquest acord, la policia local i els serveis municipals corresponents facilitaran la informació i documentació institucional sobre el SIAVT als ciutadans, entre les quals hi ha un díptic i un manual on consten el telèfon gratuït (900 100 268) i el web del servei (victimestransit.gencat.cat). 
 
Convé destacar que l’SCT va decidir crear el SIAVT, una iniciativa pionera a l’estat espanyol, per donar resposta a la situació de gran vulnerabilitat i desorientació en què es poden trobar tant les víctimes com els afectats d'un sinistre viari i amb l’objectiu d’oferir-los ajuda, informació i orientació objectiva i especialitzada perquè puguin portar a terme els tràmits necessaris, conèixer els recursos existents, obtenir informació sobre els drets que els reconeix la legislació vigent i rebre suport i atenció psicològica en la recuperació personal i social davant d'un accident de trànsit.
 
En els primers cinc mesos i escaig de funcionament del SIAVT un total de 301 persones s’han posat en contacte amb el servei i han generat 361 consultes, de les quals 320 han estat telefòniques i la informació més requerida ha estat d’àmbit legislatiu.

1  

Imatges

Fotografia de la signatura del conveni

Fotografia de la signatura del conveni 1797

1  

Fitxers adjunts

L'Ajuntament de Manresa s'adhereix al Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit

L'Ajuntament de Manresa s'adhereix al Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit
PDF | 97