Comença l'última fase del trasllat dels òrgans judicials de Girona al nou Palau de Justícia

query_builder   5 setembre 2012 12:29

event_note Nota de premsa

Comença l'última fase del trasllat dels òrgans judicials de Girona al nou Palau de Justícia

Durant aquest setembre s’hi traslladen els jutjats contenciosos, els socials, les quatre seccions de l’Audiència i la Fiscalia
 
Al juliol s’hi van ubicar diversos serveis: la Unitat Administrativa, el Servei Lingüístic, l’Equip d’Assessorament Tècnic Penal, l’Oficina d’Atenció a la Víctima del Delicte i també el Jutjat de Menors
 
D’altra banda, els jutjats de Família i Mercantil es traslladen a l’edifici dels jutjats de Girona, a l’avinguda Ramon Folch
 
Al final de setembre el nou Palau de Justícia funcionarà a ple rendiment
 
 
 Avui comença la segona i última fase del trasllat dels òrgans judicials de Girona al nou Palau de Justícia, ubicat a la plaça Josep M. Lidón Corbí, número 1.
 
La posada en marxa del nou Palau de Justícia de Girona permetrà la concentració dels serveis judicials de la ciutat en només dos emplaçaments -el de Ramon Folch, números 4-6, i el nou Palau de Justícia-, enfront dels sis diferents que hi havia fins ara dispersos per la ciutat, i implicarà un estalvi en lloguers d’edificis d’1,3 milions d’euros l’any. Així mateix, i seguint els criteris de contenció de la despesa marcats pel Govern, s’ha reaprofitat una bona part del mobiliari i dels equipaments informàtics.
 
El Palau de Justícia, amb aquests trasllats, podrà començar a desplegar properament el projecte d’oficina judicial d’acord amb les Línies estratègiques de la Generalitat de Catalunya per a la modernització de l'Administració de justícia.
 
Calendari de trasllats
 
Concretament, està previst que del 5 al 7 de setembre s’hi traslladin els tres jutjats contenciosos, amb un total de 30 persones procedents del carrer Bernat Boades, així com els tres jutjats socials i el Deganat, amb 37 persones —32 i cinc, respectivament— procedents de l’avinguda Ramon Folch. Aquests jutjats se situaran a la tercera planta del nou edifici judicial.
 
Del 17 al 22 de setembre s’ubicaran a la planta cinquena del nou emplaçament les quatre seccions de l’Audiència, amb 53 treballadors procedents de la plaça de la Catedral.
 
La Fiscalia, amb un total de 31 persones procedents també de la plaça de la Catedral, s’allotjarà entre el 24 i el 26 de setembre a la quarta planta del nou edifici.
 
Finalment, els sindicats, amb cinc treballadors, s’establiran a la primera planta el dia 27. En aquesta data, i amb el trasllat del Col·legi de Graduats Socials, finalitzarà l’operació i ja estarà totalment en marxa el Palau de Justícia de Girona, on tindran seu, així mateix, el Col·legi d’Advocats i el de Procuradors.
 
Del 12 al 15 de setembre, els jutjats de Família i Mercantil es muden a l’edifici dels jutjats, a l’avinguda Ramon Folch, amb un total de 23 funcionaris procedents de la ronda Ferran Puig.
 
Durant el canvi d’ubicació, es transfereixen també el mobiliari, l’equipament i la documentació: unes 6.000 caixes corresponents als arxius de gestió dels òrgans judicals i un miler més que contenen els expedients en tramitació del personal que s’incorpora al nou edifici.
 
El juliol passat ja s’hi van ubicar diversos serveis: la Unitat Administrativa, el Servei Lingüístic, l’Equip d’Assessorament Tècnic Penal, l’Oficina d’Atenció a la Víctima del Delicte i també el Jutjat i la Fiscalia de Menors, la Secretaria de Coordinació Provincial i l’Arxiu Central de tots els òrgans que es traslladen al nou edifici, amb un total de 48 persones procedents de diferents seus judicials i administratives. Això ha comportat el desplaçament de més de 400 caixes d’arxiu de gestió i d’un total d’11.000 caixes a l’Arxiu Central.
 
Aquesta nova disposició, per una banda, facilitarà l’optimització de recursos i ajudarà a fer més eficients els serveis destinats a satisfer les necessitats i requeriments de l’Administració de justícia, i per una altra, millorarà el funcionament dels òrgans judicials i aproparà l’Administració de justícia als ciutadans.