Es presenta la programació de la 21a edició de Temporada Alta

query_builder   5 setembre 2012 18:04

event_note Nota de premsa

Es presenta la programació de la 21a edició de Temporada Alta

  • El festival tindrà lloc a Girona i Salt del 4 d’octubre al 9 de desembre  i inclou 74 espectacles de 15 països diferents
 
  • Mascarell afirma que el Govern “manté la mateixa aportació econòmica a Temporada Alta perquè és fonamental per a les arts escèniques catalanes, per  a la internacionalització, i per al suport a la jove creació, als autors catalans i a la dansa”
 
 
La 21a edició Temporada Alta-Festival de Tardor de Catalunya, que tindrà lloc a Girona i Salt del 4 d’octubre al 9 de desembre, s’ha presentat avui en un acte celebrat a Girona. El festival, que organitza Bitò Produccions, conjuntament amb els Ajuntaments de Girona i Salt , inclourà 74 espectacles de 15 països diferents. S’inaugurarà el 4 d’octubre amb l’estrena del Macbeth, dirigida per Àlex Rigola, que serà, alhora, la inauguració de la nova seu d’EL CANAL.
 
A Temporada Alta s’hi podran veure estrenes de creadors del país com el mateix Àlex Rigola, Jordi Casanovas, Sol Picó, Calixto Bieito, Pau Miró, Blaï Mateu, Carles Santos, Pep Tosar; així com noves creacions de joves autors i directors catalans, com Marcel·lí Antúnez, Jordi Oriol, Ernesto Collado, Albert Prat, o Thaïs Botinas.
 
El festival aplegarà grans noms de l’escena internacional, com William Forsythe, Jan Fabre, Edward Hall, Oskaras Korsunovas, Guy Cassiers, Guillermo Calderón, Declan Donnellan, Sidi Larbi Cherkaoui i Shantala Shivalingappa; i oferirà les estrenes de dos dels artistes més interessants i més reconeguts internacionalment de l’Estat espanyol: Angélica Liddell i La Zaranda
 
L’edició d’enguany del festival tindrà un apartat dedicat a la internacionalització de l’escena catalana, que es materialitzarà tant amb la setmana de programadors nacionals i internacionals, com amb la trobada internacional de programadors; així com seguint amb el projecte Escena Catalana Transfronterera incloent al programa del festival 4 dels espectacles del Théâtre de l’Archipel de Perpinyà, o col·laborant amb diverses produccions amb participació d’artistes catalans i estrangers.
 
L’acte de presentació de la programació del festival ha comptat amb la participació del conseller de Cultura, Ferran Mascarell; de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; del tinent d'alcalde de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Salt, Robert Fàbregas, del vicepresident i diputat de Cooperació Local, Cultural i Acció Social de la Diputació de Girona, Xavier Soy, i del director del Festival Temporada Alta, Salvador Sunyer.
 
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha destacat que “el Govern manté la mateixa aportació econòmica a Temporada Alta perquè és un festival fonamental per a les arts escèniques catalanes, per  a la internacionalització, per al suport a la jove creació, als autors catalans i a la dansa”. “Temporada Alta és un festival dels qui el fan i dels qui estem al darrere del festival", ha afirmat.
 
Sobre el context econòmic actual, Mascarell ha apuntat que “les circumstàncies difícils que envolten la cultura no les hem creat els que les patim, però en trobarem les solucions, no ho dubteu”, i ha explicat que el Govern reforça el seus compromís amb el contracte programa amb El Canal.
 
L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha lamentat “que les ciutats que han invertit en cultura també són víctimes de la pujada de l'IVA”.
 
El director de Temporada Alta, Salvador Sunyer, ha ressaltat que el festival “vol donar especial suport a les branques de internacionalització, en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull, a nous creadors i a autoria catalana, i que ha de ser un actiu per posar-nos al mapa, però també per crear llocs de treball, cosa que s’està aconseguint”.
 
També ha destacat que el festival Temporada Alta “ha de ser catalitzador de la internacionalització dels autors catalans i que s’ha volgut posar al costat d'autors consolidats internacionals d'altres d'emergents amb molt de futur. Hem fet Temporada Alta mirant cap al futur, cap a com hem de treballar, no cap al passat”.

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa: Temporada Alta

Dossier de premsa: Temporada Alta
PDF | 1323