Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   5 setembre 2012 18:23

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

 
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat  la previsió de perill d’incendi forestal per demà es mantindrà semblant a avui. Hi ha perill molt alt a les Terres de l’Ebre i l’Empordà. Predomina el perill alt a la resta de comarques de Tarragona i Girona, zones del Prepirineu Occidental i oest de la Catalunya central. El perill és moderat a la resta de zones, excepte a la cara Nord del Pirineu on és baix.
Mapa de risc d'incendi forestal

 

Al llarg del dia d'avui els Bombers de la Generalitat només han treballat en un incendi de vegetació forestal que ha cremat 400 m2 a Vidreres, a la urbanització Puigventós.
 
Pel que fa a les rutes de prevenció, els efectius del GRAF Girona dels Bombers de la Generalitat han realitzat una ruta per la comarca de l'Alt Empordà. Respecte les rutes de vigilància aèria, els Bombers de la Generalitat no n'han previst cap, tot i que es manté el dispositiu previst per a la Campanya Forestal.

D’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya per demà es preveu la següent situació meteorològica:


Pel que fa a les precipitacions, no es descarta algun ruixat aïllat al Pirineu, d’intensitat feble i minso.
Fins a mig mati i de nou a la nit el vent serà fluix i de direcció variable en conjunt amb domini del terral al litoral. Al centre de la jornada el vent girarà a component sud i est a la meitat est del país i sud a la resta, fluix amb algun cop moderat en conjunt. Tot i això, al nord de l'Alt Empordà bufarà tramuntana entre fluixa i moderada fins a migdia.

La humitat relativa serà similar a la d’avui, se situarà entorn del 25-45% a l’interior i 40-60% a la resta durant el migdia. A la matinada podran arribar fins al 80%.

Les temperatures mínimes seran similars o lleugerament més baixes. Oscil·laran entre els 7 i 12 ºC al Pirineu, 9 i 14 ºC al Prepirineu, 13 i 18 ºC a la depressió Central i prelitoral i entre els 17 i 22 ºC al litoral. Les màximes seran lleugerament més altes i oscil·laran entre els 24 i 29 ºC al litoral i Pirineu, entre els 28 i 33 ºC a ponent i terres de l'Ebre i entre els 26 i 31 ºC a la resta del país.

Per demà hi ha risc d’incendi forestal a les comarques següents:

•    Demarcació de Catalunya Central: Anoia
•    Demarcació de Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, La Selva, Gironès i Pla de l’Estany
•    Demarcació de Lleida: Garrigues, Noguera, Segarra, Segrià i Urgell
•    Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat
•    Demarcació de Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta


1  

Fitxers adjunts

Mapa de risc d'incendi forestal (05.09.12)

Mapa de risc d'incendi forestal (05.09.12)
JPG | 80