Foto1

Cinc titulars del Carnet Jove inicien les pràctiques formatives a Televisió de Catalunya amb una beca de Benestar Social i Família

El director general de l'Agència Catalana de la Joventut, Jordi Boixadera, el director de TVC, Eugeni Sallent, i els cinc becats signen l'acord

query_builder   5 setembre 2012 17:49

event_note Nota de premsa

Cinc titulars del Carnet Jove inicien les pràctiques formatives a Televisió de Catalunya amb una beca de Benestar Social i Família

El director general de l'Agència Catalana de la Joventut, Jordi Boixadera, el director de TVC, Eugeni Sallent, i els cinc becats signen l'acord

Foto
Cinc nois i noies titulars del Carnet Jove han començat avui les seves pràctiques formatives a Televisió de Catalunya (TVC) gràcies a una beca del Departament de Benestar Social i Família. Aquests joves han estat seleccionats en la convocatòria de les Beques Carnet Jove 2012 que atorga l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ).
 
Abans de fer una primera visita a les instal·lacions de la cadena, les tres noies i els dos nois han formalitzat l’inici de la beca amb la signatura de les condicions que regeixen els beneficiaris i les tasques que duran a terme durant aquests propers mesos, al costat del director general de l’ACJ, Jordi Boixadera, i del director de TVC, Eugeni Sallent.
 
Els beneficiaris de la beca, titulars del Carnet Jove d’entre 20 i 30 anys, gaudiran d’aquesta manera d’un any d’estada formativa en pràctiques remunerades a diferents departaments de la televisió nacional de Catalunya, que els permetrà adquirir coneixements pràctics que facilitin el seu futur accés al món professional.
 
En concret, els beneficiaris i els àmbits en els quals es formaran són els següents:
 
Beca Carnet Jove Connecta’t al Grafisme
Becària: Cèlia Roig (30 anys), de Sant Cugat del Vallès.
Tasques de la formació: Accedirà al món del disseny gràfic dins del sector televisiu, tot coneixent mètodes i tècniques de treball del grafisme corporatiu i del grafisme de continuïtat. També s’introduirà en el grafisme interactiu i la maquetació web, en el modelat d’escenaris 3D i els mecanismes de la postproducció en un plató virtual, gràcies a una estada al canal 3XL.
 
Beca Carnet Jove Connecta’t a la Caracterització
Becària: Marta Sánchez (25 anys), de Barcelona.
Tasques de la formació: Coneixerà les tècniques de treball del servei de caracterització de TVC. Així mateix, s’introduirà en el funcionament d’arxius d’imatges de caracterització, les compres de material i l’elaboració de promocions de la cadena. Per a tals objectius, farà pràctiques en programes com ara Divendres, Espai Terra, Sense ficció, Telenotícies, Esport Club, La Riera, Sala 33, Cuines, Millennium i Catmúsica.
 
Beca Carnet Jove Connecta’t a la Infografia
Becari: Manuel Petri (22 anys), de Blanes.
Tasques de la formació: Accedirà als mètodes de treball de programes com Telenotícies, Els matins i Espai Terra, o als departaments de Promoció i Màrqueting per aprendre a adaptar la imatge gràfica de TVC.
 
Beca Carnet Jove Connecta’t al Muntatge Musical
Becari: Bruno Navarro (20 anys), de Sant Esteve Sesrovires.
Tasques de la formació: Coneixerà les tècniques per a la incorporació de sons i músiques de programes en directe i els mètodes de la postproducció de programes, com ara l’organització de la discoteca, les bases de dades i el tractament informàtic de la discografia. També farà una introducció al concepte legal de drets d’autor.
 
Beca Carnet Jove Connecta’t al Vestuari
Becària: Aina Amigo (23 anys), d’Esplugues de Llobregat
Tasques de la formació: Coneixerà els mètodes i tècniques de treball del servei de vestuari a TVC. A més d’accedir a l’operativa de la vestiteca i de les comandes de compres de material, participarà en l’anàlisi de vestuari dels programes del canal infantil, dels Telenotícies, dels programes d’esports i de La Riera.
 
Durant l’acte de signatura, Jordi Boixadera ha destacat que l’objectiu de les Beques Carnet Jove és que “els joves adquireixin els coneixements pràctics que facilitin el seu futur accés al món professional”. En aquest sentit, el director general de l’ACJ ha recordat que el programa ha generat diferents casos molt remarcables d’èxit en la inserció professional del becat.
 
De la seva part, Eugeni Sallent ha remarcat que la voluntat de TVC és “contribuir al coneixement de la professió, millorar el currículum i augmentar les oportunitats” dels cinc joves seleccionats.
 
Entre aquests casos, hi ha el del dibuixant Aleix Saló (Ripollet, 1983), guanyador de la convocatòria Premi Tira Còmica “Més Jove”, precursora de la Beca Carnet Jove Connecta’t al Còmic. Aquesta fita li va permetre publicar el llibre Fill dels 80, la Generació Bombolla amb Ediciones Glénat. Posteriorment, el 2011, la mateixa editorial va publicar el seu segon llibre Españistán, de la burbuja inmobiliaria a la crisis, que va tenir un notable èxit arreu de l’Estat espanyol, amb més de 11.000 exemplars venuts. A més, el vídeo penjat al portal Youtube sobre el còmic ha tingut més de 5,2 milions de visionats. Recentment, Saló ha fet unes animacions per a un documental del cineasta Javier Bardem sobre el Sàhara Occidental.
 
Un altre cas destacat és el de les joves Raquel Córcoles (Reus, 1986) i Marta Rabadán (Cocentaina, 1983), guanyadores de la segona ronda de la II Beca Carnet Jove Connecta’t al Còmic 2010, que van publicar el llibre Sóc de Poble amb Ediciones Glénat. El còmic, que satiritza la frivolitat de les noves tendències urbanites, ha venut 4.000 exemplars aproximadament.
 
Finalment, també és remarcable el cas de Xavi Cazorla (Sabadell, 1983), que va ser seleccionat per gaudir de la Beca Connecta’t a la Ràdio. El jove va col·laborar al programa de Ràdio FlaixBac El matí i la mare que el va parir, i el 2011 va entrar al programa d’humor radiofònic Fricandó Matiner de RAC 105 on actualment col·labora com a guionista i humorista.
 
12 beques en funcionament
 
L’ACJ ha ampliat aquest any el Programa Beques Carnet Jove amb la incorporació de set noves beques a les cinc ja existents, fet que representa el major impuls en la història de la iniciativa. A més de les cinc beques que es fan a TVC, també hi ha en funcionament les beques Carnet Jove Connecta’t al Còmic, al Disseny, a les Lletres, a la Ràdio, a la Fotografia i a l’Enginyeria.
 
L’ampliació a dotze beques ha estat possible gràcies a l’acord amb l’empresa informàtica eyeOS, Grup AGBAR i TVC. Entre les novetats, també destaca la millora en la beca de fotografia, que comptarà amb la col·laboració de La Vanguardia.
 
La convocatòria és oberta als titulars del Carnet Jove, que tenen entre 16 i 30 anys, i les persones seleccionades obtindran una remuneració econòmica que els permetrà col·laborar amb una empresa de referència dels sectors de la informàtica, l’enginyeria i la comunicació per un termini d’un any.

1  

Imatges

Els joves becats, amb els directors de l'ACJ i de TVC

Els joves becats, amb els directors de l'ACJ i de TVC 937