lliures o morts

Homs: "La història ens ha d'ajudar a aprendre que sumar és millor que restar"

query_builder   6 setembre 2012 21:17

event_note Nota de premsa

Homs: "La història ens ha d'ajudar a aprendre que sumar és millor que restar"


  • El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha presentat aquest vespre el llibre Lliures o morts de Jaume Clotet i David de Montserrat
Portada del llibre LLiures o morts
 
“La història ens dóna pistes del què hem de fer”, diu Homs, i el clam d’Ermengol Amill, heroi català del 1714 protagonista del  llibre lliures o morts, “no som lliures com voldríem però som vius” ens transporta, a la nostra situació actual. “Això, el dia 11 de setembre es notarà de manera molt clara i el dia 12 s’ha de notar que hem començat a aprendre les lliçons de la nostra pròpia història” ha manifestat en referència a la gran mobilització convocada per la Diada. Francesc Homs ha subratllat que “la història ens ha d’ajudar aprendre que és millor sumar que restar” i que la “victòria no serà dels impacients sinó dels resistents” i “espero que tots sabrem estar a l’alçada” ha reblat.
 
El portaveu del Govern ha fet aquestes declaracions durant l’acte de presentació del llibre Lliures o morts de Jaume Clotet  i David de Montserrat. Homs, que ha reconegut conèixer molt poc el personatge protagonista, Ermengol Amill, ha qualificat el llibre  de “molt divertit”“amb ganxo” i n’ha recomanat ferventment la seva lectura.
 
Durant la seva intervenció, el portaveu ha triat alguns fragments del llibre descriptius de les relacions entre Catalunya i Espanya durant aquell  període històric “que ens transporten als nostres dies” ha comentat amb certa ironia.
 
Lliures o morts, publicada per Edicions 62, és una novel·la històrica amb la Guerra de Successió com a escenari de fons que narra, per una banda, la defensa de la nació catalana per part del personatge històric Ermengol Amill i, per l’altra, com els grans poders acaben decidint el futur d’Europa i les seves nacions.
 
A l’acte de presentació a banda dels autors també hi ha participat Oriol Junqueras, president d’ERCi Berta Bruna, directora d’Edicions 62.