Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   8 setembre 2012 12:52

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

Mapa risc incendi
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat hi ha perill molt alt d’incendi forestal a les terres de l’Ebre, punts de les comarques gironines i Catalunya Central. Predomina el perill alt a la resta de comarques de Tarragona i Girona, zones del Prepirineu Occidental i la Catalunya central. El perill és moderat a la resta de zones, excepte a la cara Nord del Pirineu on és baix.
Els Bombers de la Generalitat mantenen el dispositiu habitual de Campanya un dia més. Al llarg de les darreres hores tan sols s'han rebut 7 avisos per focs de vegetació. L'únic que ha passat dels 100 metres afectats ha estat a Ciutadilla (Urgell). Hi han treballat 3 dotacions dels Bombers, que ja han extingit el foc. En aquests moments, remulles l'àrea afectada, als marges de la carretera L-201. Per la seva banda, els Agents Rurals faran tasques de vigilància aèria al sud del país.
 
 
D’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu la següent situació meteorològica:
Fins a mig matí i de nou a la nit el vent serà fluix i de direcció variable en conjunt amb domini del terral al litoral, tret del litoral sud on a la nit quedarà fluix i de direcció variable. Al centre de la jornada el vent girarà a component sud i est a la meitat est del país i sud a la resta. Serà d'intensitat entre fluixa i moderada.
La humitat relativa és lleugerament més alta que la d’ahir se situarà entorn del 40-60% a l’interior i el 60-90% al litoral, disminuint una mica a les hores de més insolació.
Pel que fa a les temperatures, seran similars o lleugerament més baixes, voltaran entre 25 i 30 ºC al litoral i Pirineu, entre 29 i 34 ºC a Ponent i Terres de l'Ebre i entre 27 i 32 ºC a la resta del país.
 
Pel que fa a precipitacions, durant la tarda s'esperen ruixats al Pirineu i Prepirineu i més dispersament a altres punts de muntanya de l'interior del país. Seran d'intensitat entre feble i moderada i localment aniran acompanyats de tempesta. S'acumularan quantitats minses o poc abundants de precipitació.
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase de Prelaerta durant el dia d'avui, d’acord amb el risc d’incendi forestal a les comarques següents:
 
·     Demarcació de Barcelona: Maresme
·     Demarcació de Catalunya Central: Anoia
·     Demarcació de Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, La Selva, Gironès i Pla de l’Estany
·     Demarcació de Lleida: Garrigues, Noguera, Segarra, Segrià i Urgell
·     Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat
·     Demarcació de Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta
 
 

2  

Fitxers adjunts

Mapa risc incendi forestal (I)

Mapa risc incendi forestal (I)
JPG | 122

Mapa de risc d'incendi forestal (II)

Mapa de risc d'incendi forestal (II)
JPG | 80