Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   8 setembre 2012 18:48

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

Mapa risc d'incendi
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat el perill d’incendi forestal per demà pot baixar als Pirineus i s’incrementarà lleugerament a l’interior de Terres de l’Ebre i a punts del litoral. Hi haurà perill molt alt a les terres de l’Ebre, punts de les comarques gironines i Catalunya Central. Predomina el perill alt a la resta de comarques de Tarragona i Girona, zones del Prepirineu Occidental i la Catalunya central. El perill és moderat a la resta de zones, excepte a la cara Nord del Pirineu on és baix.
Els Bombers de la Generalitat han treballat en un total de 13 serveis per focs de vegetació en tot el país. El més important d’ells, entre Ciutadilla i Nalec (Urgell), on 4 dotacions terrestres han sufocat un incendi que ha afectat 2 hectàrees al fons de la vall, a tocar del riu Corb. No hi ha hagut ni evacuats ni confinats. Tot i això, el servei continua amatent i amb el dispositiu habitual de Campanya.
 
 
D’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu la següent situació meteorològica per demà:
A partir de mig matí s'esperen ruixats i xàfecs al Pirineu, Prepirineu, Prelitoral i posteriorment a altres punts de l'interior del territori. Seran d'intensitat entre feble i moderada, sovint aniran acompanyats de tempesta i no es descarta calamarsa. Acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants, però localment abundants al Pirineu i Prepirineu oriental.
Fins a mig matí i de nou a la nit el vent serà fluix i de direcció variable, tret del litoral central on bufarà terral fluix. Al centre de la jornada el vent girarà a component sud i est a la meitat est del país i sud a la resta i bufarà entre fluix i moderat.
La humitat relativa serà semblant a la d’avui.
Pel que fa a les temperatures, seran similars a les d’avui, i les màximes podrien ser lleugerament més baixes.
 
La Direcció general de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase de prealerta durant el dia d'avui. Per demà el risc d’incendi forestal afectaria a les mateixes comarques que avui:
 
·     Demarcació de Barcelona: Maresme
·     Demarcació de Catalunya Central: Anoia
·     Demarcació de Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, La Selva, Gironès i Pla de l’Estany
·     Demarcació de Lleida: Garrigues, Noguera, Segarra, Segrià i Urgell
·     Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat
·     Demarcació de Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta

2  

Fitxers adjunts

Mapa de risc d'incendi forestal (I)

Mapa de risc d'incendi forestal (I)
JPG | 122

Mapa de risc d'incendi forestal (II)

Mapa de risc d'incendi forestal (II)
JPG | 79