Protecció Civil: Prealerta del pla Infocat per risc d'incendi avui a 11 comarques

query_builder   10 setembre 2012 12:19

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: Prealerta del pla Infocat per risc d'incendi avui a 11 comarques

  • Si diviseu foc o alguna columna de fum és important avisar rápidament al telèfon d’emergències 112
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha emès aquest matí una nova Prealerta del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT per les previsions de risc d’incendi forestal durant tot el dia d’avui a 11 comarques catalanes de les demarcacions de la Catalunya Central, Girona, Tarragona i Terres de l’Ebre. 
 
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, hi ha perill molt alt a les Terres de l’Ebre i a punts de les comarques gironines; predomina el perill alt a la resta de comarques de Tarragona i Girona; i és entre moderat i alt a ponent, Catalunya Central i extrem nord-est. D’altra banda, el perill oscil·la entre moderat i baix a tot el Pirineu i gran part del Prepirineu.
 
El risc d’incendi forestal durant el dia d’avui afecta les comarques següents:
 
  • Catalunya Central: Anoia
  • Girona: Baix Empordà, Selva i Gironès
  • Tarragona: Alt i Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat
  • Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta
 
A més, d’acord amb el Decret 64/1995 de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, queden anul·lades les autoritzacions per activitats amb risc d’incendi forestal que, segons les condicions específiques establertes en cada cas, estiguin afectades i així ho informi el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.