Foto

Més de 12.000 persones a la celebració del Dia del Brasil a Barcelona

query_builder   10 setembre 2012 17:09

event_note Nota de premsa

Més de 12.000 persones a la celebració del Dia del Brasil a Barcelona

Gastronomia, música, danses i batucades van animar la jornada al Moll de la Marina
 
El col·lectiu brasiler és el dotzè més nombrós a Catalunya entre els ciutadans de nacionalitat estrangera
Foto amb Xavier Bosch
Més de 12.000 visitants, segons càlculs de l’organització, van passar ahir diumenge pel Moll de la Marina de Barcelona per gaudir en algun moment dels actes de celebració del Dia de Brasil, que ha arribat a la seva quarta edició a la capital catalana.
 
Gastronomia, música a ritme de samba, danses com la capoeira i batucades es van alternar al llarg de tota la jornada per tal d’apropar a la ciutadania algunes de les expressions culturals més populars del país llatinoamericà.
 
La cita va comptar amb la col·laboració de la Direcció General per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família, que fomenta el teixit associatiu entre les persones immigrades i dóna suport a les festes nacionals d’alguns dels col·lectius estrangers amb més presència al país, conjuntament amb altres administracions i organitzacions.
 
Segons dades provisionals de padró a juliol de 2011, el col·lectiu de nacionalitat brasilera a Catalunya suma 24.334 persones i és el dotzè més nombrós entre els ciutadans de nacionalitat estrangera. Una gran part (el 30 %) viu a Barcelona i la resta en diverses localitats catalanes. Hi ha una majoria de dones (60 %) respecte als homes (40) i la majoria tenen de 15 a 44 anys.
 
El director general per a la Immigració, Xavier Bosch, va intervenir a la festa en representació de la Generalitat per destacar com “Catalunya i Brasil són països d’una gran cohesió nacional i d’una gran diversitat ètnica” i va instar als catalans d’origen brasiler a abraçar el seu país d’acollida participant activament en els actes de la Diada Nacional de Catalunya.

1  

Fitxers adjunts

Imatge amb (d'esquerra a dreta) Beto Lage, Ana Bárbara Souza (Diversia), Xavier Bosch (director general per a la Immigració) i Cristiano Andrade (Diversia).

Imatge amb (d'esquerra a dreta) Beto Lage, Ana Bárbara Souza (Diversia), Xavier Bosch (director general per a la Immigració) i Cristiano Andrade (Diversia).
JPG | 1944