COMUNICAT DIARI DE RISC D'INCENDI FORESTAL

query_builder   10 setembre 2012 18:14

event_note Nota de premsa

COMUNICAT DIARI DE RISC D'INCENDI FORESTAL

Mapa risc incendis

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat la previsió per demà és que el perill d’incendi no tindrà variacions importants excepte a zones que puguin enregistrar precipitacions avui. Hi ha perill molt alt a les terres de l’Ebre i punts de les comarques gironines. Predomina el perill alt a la resta de comarques de Tarragona i Girona. A ponent, Catalunya central i extrem nord-est el perill és entre moderat i alt. El perill oscil•la entre moderat i baix a tot el Pirineu i gran part del Prepirineu

Al llarg del dia d’avui els Bombers de la Generalitat han rebut 10 avisos per incendis de vegetació, tots ells de poca importància. L’últim en què han treballat, a Sant Martí Vell (Gironès), ja està extingit i en aquests moments les dotacions de Bombers es retiren de la zona.

De forma preventiva, avui els Bombers de la Generalitat han fet rutes de vigilància aèria per l’interior de les Terres de l’Ebre, on els últims dies s’ha registrat activitat elèctrica sense presència important de pluja.

D’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu la següent situació meteorològica per al dia de demà:
S’espera un dia bastant tranquil, amb alguns núvols alts i prims, però amb ambient assoleiat a tot el territori. Al sud del Litoral poden haver alguns núvols baixos al matí, però poc importants. Cap a la tarda poden créixer nuvolades al Pirineu, Prepirineu i Prelitoral, que podrien descarregar alguns ruixats al Pirineu amb episodis puntuals de tempesta. També a la tarda aquests ruixats poden afectar comarques Gironines de l’interior.
 
S’esperen vents entre fluixos i moderats de component Sud a tot el territori.

La humitat relativa se situa en un 60 a 70% en el quadrant nord-est, en un 70 i 80% en el litoral i baixarà fins a un 40% en la Depressió central. Per la tarda s’espera un augment generalitzat de la humitat.

Pel que fa a les temperatures, les màximes podrien ser similars o lleugerament més altes i oscil.laran entre 24 i 29ºC al Pirineu, entre 29 i 34ºC a ponent i a l’interior de les terres de l’Ebre i entre 27 i 32ºC a la resta del territori.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase de prealerta durant el dia d'avui. Per demà el risc d’incendi forestal afectaria les mateixes comarques que avui:
- Demarcació de Catalunya Central: Anoia
- Demarcació de Girona:Baix Empordà, La Selva i Gironès
- Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat
- Demarcació de Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Ribera d’Ebre i Terra Alta

Barcelona, 10 de setembre de 2012

1  

Fitxers adjunts

Mapa de risc d'incendis

Mapa de risc d'incendis
JPG | 77