Boi Ruiz inaugura el CAP Horts de Miró a Reus

query_builder   12 setembre 2012 20:00

event_note Nota de premsa

Boi Ruiz inaugura el CAP Horts de Miró a Reus

Durant el matí, el conseller ha participat en l’acte d’inauguració de la Residència Sociosanitària Santa Tecla Ponent, presidit per Artur Mas, i ha mantingut una reunió amb la Junta del Col·legi de Metges de Tarragona.
Avui dimecres, 12 de setembre, a les 18.00 hores, el conseller de Salut, Boi Ruiz ha inaugurat el nou Centre d’Atenció Primària (CAP) Horts de Miró, situat al carrer Camí de l’Aigua Nova, 29, de Reus. Ruiz ha estat acompanyat per l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, pel delegat de Govern a Tarragona, Joaquim Nin, pel director dels Serveis Territorials de Salut a Tarragona, Josep Mercadé, pel director gerent de l’ICS, Joaquim Casanovas, pel gerent territorial de l’ICS Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, Julio García Prieto, i per la resta de directius de l’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut i altres càrrecs del consistori de la capital del Baix Camp.
 
Aquest nou CAP, gestionat per l’ICS, suposa el trasllat de gran part dels professionals de l’Àrea Bàsica de Salut Reus-4 (13 metges de família, 12 infermers, 1 auxiliar d’infermeria i 10 administratius), que fins ara donaven servei a l’edifici del CAP Llibertat de Reus. Amb l’obertura d’un centre de salut nou al barri d’Horts de Miró, es potencia l’atenció a la gent gran, ja que s’apropen els serveis de salut a una zona de la ciutat de Reus amb un gran nombre de població de més de 65 anys.
 
A més, es vol afavorir l’actuació sinèrgica i complementària, ja que els treballadors socials i l’equip d’atenció primària (EAP) compartiran l’espai amb els Serveis Socials de l’Ajuntament de Reus, propietari de l’edifici. El nou centre mantindrà la cartera de serveis de l’EAP (atenció al centre, activitat comunitària, atenció domiciliària crònica i espontània) amb el mateix horari d’atenció al públic i el mateix número de telèfon per demanar cita prèvia (també per Internet).
 
L’activitat pediàtrica es mantindrà al CAP Llibertat amb la intenció de mantenir dos grans punts d’atenció als infants a la ciutat de Reus, l’esmentat CAP Llibertat i el CAP Sant Pere.
 
 
Visita al territori
 
Durant el matí d’avui, el conseller de Salut Boi Ruiz ha assistit a l’acte d’inauguració de la Residència Sociosanitària Santa Tecla Ponent de Tarragona, presidit pel president de la Generalitat, Artur Mas.
 
Posteriorment, el conseller ha mantingut una reunió amb la Junta del Col·legi de Metges de Tarragona, encapçalada pel seu president, Fernando Vizcarro.
 
Abans de la inauguració del CAP Horts de Miró, Boi Ruiz s’ha reunit amb l’alcalde de Reus, Carles Pellicer i els regidors del consistori, a l’Ajuntament de Reus on ha signat el llibre d’honor de la ciutat.