Felip Puig: "Els ciutadans també han de fer un esforç, des de la prevenció, a l'hora de participar i col·laborar en la pròpia seguretat"

query_builder   19 setembre 2012 12:40

event_note Nota de premsa

Felip Puig: "Els ciutadans també han de fer un esforç, des de la prevenció, a l'hora de participar i col·laborar en la pròpia seguretat"

Inauguració de les jornades
Inauguració de les jornades
  • El conseller ha inaugurat avui a l’ISPC unes jornades sobre La col·laboració de la ciutadania en la seguretat pública
  • Posteriorment Puig ha inaugurat el Servei Històric del Cos de Mossos d’Esquadra
El conseller d’Interior, Felip Puig,ha dit avui en la inauguració de les Jornades sobre La col·laboració de la ciutadania en la seguretat pública  que “els ciutadans també han de fer un esforç, sempre en el terreny de la prevenció, a l’hora de participar i col·laborar en la pròpia seguretat”.
 
El conseller ha afegit que “estem convençuts que la fortalesa i la solidesa d’una comunitat es basa en el paper actiu i protagonista dels ciutadans en tots els àmbits en què ens organitzem i comprometem comunitàriament”.
 
En aquest sentit, Puig ha insistit en què “a més de descansar sobre els magnífics professionals de la seguretat que tenim en aquest país, la seguretat de Catalunya també ha de fer-ho en la ciutadania, a través d’una major sensibilització i formació, amb més informació i preparació per actuar de forma correcte i solidària per facilitar la seguretat pròpia i la dels altres”.
 
El titular d’Interior ha explicat que la nova llei del sistema únic de policia en què està treballant el govern, també “contemplarà la col·laboració dels ciutadans en la corresponsabilitat en la nostra seguretat”.
 
Com a cloenda el conseller ha expressat el valor d’aquestes jornades que “ens serviran per conèixer les experiències d’altres països com Alemanya, França, Holanda o Anglaterra que ens mostraran exemples de col·laboració ciutadana en la prevenció de la convivència i la seguretat”.
 
El programa compta amb la participació d’experts i analistes en seguretat i en dret, alcaldes, representants de la societat civil i comandaments de policies de diferents cossos europeus i comandaments del Cos de Mossos d’Esquadra. L’enfoc multidisciplinari permetrà aprofundir en el coneixement dels aspectes legals en la nostra societat, els condicionants de la col·laboració, l’aplicabilitat a Catalunya de les polítiques desenvolupades a d’altres països, entre d’altres.
 
A l’acte també hi ha assistit la directora de l’ISPC, Núria Aymerich, del director general de la Policia, Manel Prat, del cap de l’Escola de Policia de Catalunya, comissari Antoni Permanyer, del comissari en cap de la Prefectura de la PG-ME, Josep Milán Sánchez, i de comandaments de mossos d’esquadra, entre d’altres.
 
Posteriorment, el conseller d’Interior ha inaugurat el Servei Històric del Cos de Mossos d’Esquadra, ubicat a l’Institut, acompanyat pel cap de la Comissaria General de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació, el comissari Joan Miquel Capell.