president mas

President Mas: "Catalunya és en l'àmbit científic el territori més potent, productiu, i creatiu al sud d'Europa"

query_builder   19 setembre 2012 16:44

event_note Nota de premsa

President Mas: "Catalunya és en l'àmbit científic el territori més potent, productiu, i creatiu al sud d'Europa"

El president Mas parla amb una de les investigadores del Centre
El president Mas parlant amb una de les investigadores del Centre
 
·       El cap del Govern ha visitat aquest migdia el nou centre d'R+D dels Laboratoris Esteve, al Parc Científic de Barcelona
 
·       Artur Mas assegura que pel futur del país “necessitem gent que s’especialitzi en un llenguatge comú a les empreses, la universitat i els laboratoris”
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha ressaltat aquest migdia, durant una visita a les noves instal·lacions d'R+D de l’empresa Esteve, que “la dinàmica que està portant Catalunya en l’àmbit científic, malgrat les dificultats i els ajustos actuals, fa que sigui el territori més potent, més productiu, més imaginatiu i més creatiu del sud d’Europa”. “Aquí també podem guanyar la partida”, ha reblat.
 
En aquest sentit, Artur Mas ha assegurat que “en aquests moments a Catalunya estem dibuixant l’atles científic de les properes dècades” i, ha subratllat, com a element clau per aconseguir-ho, “una major entesa entre el món de l’empresa i el món de la universitat”.  “No hem agafat encara el ritme que li correspondria al nostre país, però no és una batalla impossible, com ho demostra aquest centre d'Esteve, que és un exemple de col·laboració entre empresa, universitat i recerca”.
 
“El nostre gran repte com a país és tenir gent que s’especialitzi en un llenguatge comú a les empreses, a les universitats i els laboratoris”, ha defensat el cap del Govern. “Així, aconseguirem que tot l’esforç científic que malgrat tot estem fent al país, es vagi traduint en creació de riquesa, que a la llarga vol dir llocs de treball”, ha afegit.
 
El president ha visitat aquest migdia el Centre de descobriment de medicaments i desenvolupament preclínic de Laboratoris Esteve, que l’empresa ha traslladat al Parc Científic de Barcelona. Amb aquestes noves instal·lacions, que inclouen una superfície de 2.440 metres quadrats i un equip de 92 persones, l’empresa impulsa la seva àrea R+D. Amb la nova infraestructura i tecnologia, Esteve preveu millorar l’eficiència, la productivitat i la sostenibilitat de tot el seu procés d'R+D, i escurçar el temps de desenvolupament de nous medicaments innovadors que solucionin problemes mèdics no resolts.
 
Més de 20.000 patents a Catalunya
 
En el decurs de la seva intervenció posterior a la visita, Artur Mas ha posat l’accent en el fet que hagi estat una empresa com Esteve, familiar i a la vegada multinacional, qui hagi fet aquesta aposta pel nou centre d'R+D. “A l’empresa familiar hi ha una bona part de les capacitats d’aquest país per sobresortir de les dificultats actuals”, ha afirmat. I ha continuat “és una mostra que es pot ser fidel a les arrels i tenir una mentalitat oberta i dinàmica”.
 
En aquesta línia, el president ha recordat que “en els últims 10 o 12 anys, en l’àmbit de les empreses farmacèutiques, tant les estrangeres instal·lades aquí com les pròpies, s’ha arribat a registrar 20.000 patents, i això vol dir que el teixit empresarial i de recerca és al nostre país”.
 
Esteve és una empresa familiar privada, dirigida per la setena generació, amb seu central a Barcelona, que opera a diferents països i continents. Té diverses filials a Europa i els Estats Units, així com empreses amb centres productius a Mèxic i la Xina.  
 
El president de la Generalitat ha realitzat la visita al nou Centre d’Esteve acompanyat del president de l’empresa, Antoni Esteve; dels consellers d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i de Salut, Boi Ruiz; de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i del rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, entre altres personalitats.
 

1  

Imatges

El president visitant els laboratoris

El president visitant els laboratoris 868