Castellar del Vallès s'ha adherit a la xarxa RESCAT

query_builder   12 setembre 2012 17:50

event_note Nota de premsa

Castellar del Vallès s'ha adherit a la xarxa RESCAT

El conseller d’Interior, Felip Puig, i l’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Gimenez, han signat el 12 de setembre el conveni d’adhesió d’aquest municipi a la xarxa RESCAT de Radiocomunicacions d’Emergències i Seguretat de Catalunya.
Ajuntament de Castellar del Vallès
 
Posteriorment ha tingut lloc la reunió de la Junta Local de Seguretat del municipi que presideix l’alcalde. A més del conseller Puig han assistit el regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Castellar, José Leiva, el delegat del Govern a Barcelona, Salvador Jorba, el subdirector general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Joan Carles de la Monja, el cap de la Regió Policial Metropolitana Nord, el comissari Joan Figuera, i el cap de la Policia Local de Castellar del Vallès, Joan Alonso.


La xarxa RESCAT és la xarxa de radiocomunicacions dels cossos operatius del Departament d’Interior i d’altres agents públics relacionats amb la gestió de les emergències de Catalunya (Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, Bombers de Barcelona, Guàrdia Urbana de Barcelona, Servei d’Emergències Mèdiques, Agents Rurals, Agència Catalana de l’Aigua, Direcció General de Protecció Civil, policies locals i tots els ajuntaments sense policia local).

A diferència dels operadors de telefonia mòbil, la xarxa pretén arribar a tots els indrets on siguin necessàries les comunicacions, tant a nuclis de població com a tot el territori rural, i aporta un grau de fiabilitat major per garantir la disponibilitat del servei en tot moment i especialment en situacions d’emergència.

El Departament d’Interior ofereix a totes les policies locals de Catalunya que també s’integrin en el mateix sistema de telecomunicacions i ha facilitat dos terminals als alcaldes de tots els municipis sense policia local de Catalunya, que d’aquesta forma estan connectats permanentment amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) per a qualsevol emergència. Fins ara hi ha signats 106 convenis d'adhesió a la xarxa RESCAT.