S'inaugura la plaça Jutge Lidón, just a l'entrada del Palau de Justícia

Lidón va néixer a Girona el 1951 i va ser assassinat per ETA el 7 de novembre del 2001 a Getxo

query_builder   21 setembre 2012 23:27

event_note Nota de premsa

S'inaugura la plaça Jutge Lidón, just a l'entrada del Palau de Justícia

Lidón va néixer a Girona el 1951 i va ser assassinat per ETA el 7 de novembre del 2001 a Getxo

El delegat del Govern destaca que el nom fa honor a l'entrada d'un gran equipament per a les comarques gironines
El delegat del Govern durant la inauguració de la plaça
El delegat del Govern durant la inauguració de la plaça
L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el delegat del Govern, Eudald Casadesús; el president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé; el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno; el vocal del Consell General del Poder Judicial, Miguel Collado; el president de l’Audiència Provincial de Girona, Fernando Lacaba, i el fiscal en cap de l’Audiència Provincial de Girona, Josep M. Casadevall, entre d’altres autoritats, a més de la vídua de Josep M. Lidón, Marisa Galarraga, els seus dos fills, Jordi i Íñigo, han assistit al descobriment de la placa que, en homenatge al jutge gironí Josep M. Lidón Corbí, dóna nom a partir d'avui a la plaça on s’ha situat la nova seu de l’Audiència Provincial.
 
El delegat del Govern ha ressaltat en la seva intervenció que Lidón representa “la millor essència de la justícia, que és aquella que garanteix la llibertat dels ciutadans” i que el nom de la plaça fa honor a “l’entrada d’un gran equipament per a les comarques gironines”. Per la seva banda, l'alcalde de Girona ha afirmat que "aquesta ciutat li vol dedicar aquest espai emblemàtic. No en podíem haver trobat cap altre de millor que estigués a l’alçada de la dignitat de la seva persona”,
 
La part més emotiva de l’acte ha arribat amb les paraules del fill del jutge, Jordi Lidón, que ha agraït en nom de la família l’acte de reconeixement que ha fet l’Ajuntament de Girona al seu pare: “És un orgull per a nosaltres que la ciutat se’n recordi d’ell. Jo sempre havia sabut que el meu pare portava Girona al cor, però ara sé que Girona també porta en el seu cor al meu pare”. 
  
Josep Maria Lidón va néixer a Girona el 1951 i va ser catedràtic a la Universitat de Deusto i magistrat de l’Audiència Provincial de Biscaia. Va ser assassinat per la banda terrorista ETA el 7 de novembre del 2001 a la ciutat de Getxo (Biscaia). Per tal de fer un reconeixement a la seva figura, el Ple de l’Ajuntament de Girona celebrat el dia 16 de gener del 2012 va aprovar posar el nom del jutge gironí a una plaça de la ciutat. 
 
Un cop acabats els parlaments s'ha descobert el monòlit amb la placa amb el nom a la plaça dedicada a Josep Maria Lidón. Durant la cerimònia s’ha llegit el text de l’advocat Txema Montero, dedicat al seu professor i amic, Josep Maria Lidón, publicat a El Correo el dijous 8 de novembre del 2001, un dia després de l’assassinat. La lectura ha anat a càrrec de Narcís Serra, advocat llicenciat a la Universitat de Deusto, alumne i amic personal de Lidón. També s’ha llegit un comunicat de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia del País Basc en relació amb l’acte de reconeixement del jutge gironí.
 
Finalment, també s’han interpretat dues de les peces musicals preferides de Josep Maria Lidón, al principi i al final de l’acte, “El cant dels ocells”, de Pau Casals, i “Mediterráneo”, de Joan Manuel Serrat, a càrrec del Trio Gerió i la cantant Rosa Guillén.

1  

Fitxers adjunts

Una imatge de la inauguració

Una imatge de la inauguració
JPG | 5013