Primer episodi de pluja de tardor

query_builder   27 setembre 2012 12:28

event_note Nota de premsa

Primer episodi de pluja de tardor

 
Dissabte es preveu un episodi de precipitacions que podria afectar bona part de Catalunya.
 
La formació d’una depressió a l’àrea de les Illes Balears, juntament amb el pas d’un solc en alçada, donarà lloc a precipitacions que afectaran bona part de l’arc mediterrani de la Península Ibèrica entre divendres i dissabte. Tot i que la predicció dependrà de la posició final de la depressió, l’última actualització dels models meteorològics indica que a Catalunya els xàfecs s’iniciarien divendres al final del dia per les Terres de l’Ebre, i que al llarg de dissabte s’anirien estenent a la resta del país. Podrien ser localment d’intensitat forta i les quantitats més abundants s’enregistrarien a les comarques de la meitat sud de Catalunya.
 
A banda bufarà vent de component est, entre llevant i gregal moderat i puntualment fort, que donarà lloc a l’alteració de l’estat de la mar.
 
Diumenge la pertorbació s’anirà allunyant, tot i que encara podrien caure algunes precipitacions, especialment a punts del litoral.
 
A causa d’aquesta predicció el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un Avís de Situació Meteorològica de Risc de nivell 1 per intensitat de pluja.
 
 
Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat
 

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 29