Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   28 setembre 2012 12:21

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

 
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat el perill d’incendi forestal disminueix a les terres de l’Ebre. A la resta no hi ha canvis significatius. El perill alt es limita principalment a l’interior de les comarques de Tarragona. Perill entre moderat i baix a la resta.
 
Mapa
 
Com a servei destacat, els Bombers de la Generalitat han treballat aquesta nit en un incendi de vegetació agrícola a Puigverd de Lleida. L’avís s’ha rebut a les 23.48 hores i el foc ha afectat 4.000 metres quadrats d’arbres fruiters. Una dotació ha treballat durant més de dues hores per extingir l’incendi. Així mateix, es manté el dispositiu habitual previst per la campanya forestal.
 
Segons informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya, pel dia d’avui s’esperen precipitacions que començaran per la meitat sud i que cap a la tarda poden afectar a la metiat oest amb major probabilitat i a la resta del territori català de forma general. Aquests ruixats poden ser localment d’intensitat forta i anar acompanyats de tempesta.
 
Les temperatures es mantindran semblants, tot i que a l’extrem sud patiran una lleugera disminució. S’esperen valors d’entre 17 i 22º C  al Pirineu i entre 19 i 24ºC a la resta.
 
Pel que fa al vent, bufarà de component nord i est entre fluix i moderat. Al litoral el vent serà més reforçat i amb predomini de llevant i gregal. A l’Empordà bufarà tramuntana entre fluixa i moderada.
 
Referent a les humitats relatives, cap a migdia assoliran valors d’entre el 40 – 50% arreu del territori, essent una mica més altes al sud i al Pirineu, entre valors de 70 – 75%.
 
La Direcció general de Protecció Civil no ha posat en marxa cap fase preventiva del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT).
 

1  

Fitxers adjunts

Mapa diari de risc d'incendi forestal

Mapa diari de risc d'incendi forestal
JPG | 158