La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, afirma que la qualitat del sistema la marca el professorat i una bona direcció

query_builder   6 octubre 2012 12:54

event_note Nota de premsa

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, afirma que la qualitat del sistema la marca el professorat i una bona direcció

  • Ho ha dit durant la cloenda de la segona edició del curs de formació de directors de centres docents que s'ha fet aquest matí a la seu de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya
La consellera Rigau amb alumnes fent-se la fotografia dels graduats
 
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha assegurat que la qualitat del sistema la marquen uns bons professionals i una bona direcció. Ho ha dit durant la cloenda de la segona edició del curs de formació en direcció de centres docents públics, que s’ha dut a terme aquets matí a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC).
 
La consellera ha recordat als alumnes la importància d'integrar en els centres "l'objectiu del país en ensenyament, que no és altre que la lluita contra el fracàs escolar" i ha afirmat: "Volem fer lligar la formació del professorat, l'exercici de la professió i la direccio del centre junt amb les polítiques educatives".
 
Ha explicat que el curs que avui ha finalitzat persegueix una certa reflexió a l'hora d'interpretar el compromís d'un dirigent educatiu. Així, els ha indicat que "sou persones que us heu preparat per representar els centres davant l'administració i l'administracio davant dels centres".
 
El curs de formació en direcció es fa en el context d’un acord de col·laboració entre el Departament d’Ensenyament i l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i es va iniciar el 2011 amb la primera edició del curs.
 
La segona edició s’ha dut a terme en tres seus territorials -Lleida, Girona i Barcelona- del 16 de gener al 21 de juliol i hi han participat un total de 90 alumnes. La durada ha estat de 155 hores –127 de les quals eren presencials- i s’ha estructurat en 6 mòduls temàtics i un mòdul pràctic. Aquest curs té com a objectiu professionalitzar la funció directiva i capacitar per exercir el lideratge pedagògic i organitzatiu dels centres.
 
A través del curs es vol dotar als directors d’eines que possibilitin la gestió autònoma dels centres, l'assumpció de responsabilitats i el rendiment de comptes. D’aquesta manera, les direccions podran construir un projecte orientat a millorar els resultats educatius.
 
Durant la cerimònia s’han lliurat els diplomes a tot l’alumnat. L’acte ha tingut lloc a l’Escola d’Admnisitració Pública de Catalunya (EAPC) amb la presència de la directora de l’EAPC, Montserrat de Vehí, i el cap de servei de formació contínua de l’EAPC, Lluís Rafols.
 
A l’acte també hi han assistit, per part del Departament d’Ensenyament, el secretari de Polítiques Educatives, Lluís Font; el director general de Centres Públics, Jordi Roig; el director general de Professorat i Personal de Centres Públics, Alberto del Pozo; el director dels Serveis Territorials del Baix Llobregat, Josep M. Pérez; i el director dels Serveis Territorials del Maresme-Vallès Oriental, Josep Vicent Garcia.
 
 
6 d’octubre de 2012