El Govern nomena el Dr. Enrique García-Berro director del Pla Serra Húnter i obre el procés per contractar 500 professors universitaris amb criteris d'excel·lència internacional

A partir de la segona quinzena d'octubre comença el període de presentació de candidatures

query_builder   8 octubre 2012 11:08

event_note Nota de premsa

El Govern nomena el Dr. Enrique García-Berro director del Pla Serra Húnter i obre el procés per contractar 500 professors universitaris amb criteris d'excel·lència internacional

A partir de la segona quinzena d'octubre comença el període de presentació de candidatures

El Dr. Enrique Garcia-Berro
El Govern ha nomenat el Dr. Enrique García-Berro director del Pla Serra Húnter que permetrà a les universitats públiques catalanes incorporar més de 500 nous professors seleccionats amb criteris d’excel·lència internacional fins el 2020. El pla aprofitarà les jubilacions previstes en els propers anys per avançar cap a una estructura docent més flexible i internacionalitzada per superar la rigidesa imposada pel model funcionarial espanyol.
 
El Pla Serra Húnter s’emmarca en el nou model de personal acadèmic que el Govern vol impulsar per reforçar l’obertura social i la internacionalització de les universitats catalanes fins a situar-les com a centres destacats en el context mundial. El programa de contractació de professorat és, en aquest sentit, un instrument més al servei de les universitats amb l’objectiu final que Catalunya esdevingui el pol de coneixement del Sud d’Europa.
El Dr. Enrique Garcia-Berro (Jaén, 1959) és llicenciat i Doctor en Física per la Universitat de Barcelona i ha dirigit el Departament de Física Aplicada de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) entre 1997 i 2000. En aquest mateix departament va exercir de professor titular i, posteriorment, de catedràtic. Des de llavors ha impartit docència en matèries de Física i Enginyeria Aeroespacial. També ha estat subdirector de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (2002-2005); subdirector de la EPSC (2004-2005) i des del 2007 vicerector de personal de la UPC. Investigador post-doctoral a la University of Illinois, va treballar al Departament of Astronomy i en el National Center for Supercomputer Applicactions (NCSA) de la National Science Foundation (NSF).
 
Amb el nomenament del Dr. Garcia-Berro el Govern obre el procés per contractar els 500 professors estipulats al Pla Serra Húnter. En els propers dies es publicarà al DOGC la convocatòria i posteriorment s’obrirà el període de presentació de les candidatures dels professors que optin a alguna de les places ofertades.
 
El Departament d’Economia i Coneixement, conjuntament amb les universitats, determinarà la quota de professors màxima que correspon a cada universitat i aquestes decidiran quantes places convoquen finalment. Els aspirants que s’incorporaran seran preferentment a nivell de professorat agregat tot i que excepcionalment, de forma justificada i singular, es podran oferir contractes de professor catedràtic, lector i visitant. La resolució definitiva dels professors contractats es farà al gener.
 
Una altra novetat serà que es podrà establir, de comú acord entre la universitat i la direcció acadèmica del Pla, un ajut personal o material per contribuir a l’establiment de la persona guanyadora del procés de selecció, que dependrà dels seus mèrits específics i del grau d’acompliment dels objectius establerts.
 
El Govern, addicionalment al finançament ordinari de cada universitat, finançarà la meitat del cost de cadascuna de les contractacions Serra Húnter així com la meitat de l’incentiu que pugui correspondre.

2  

Fitxers adjunts

El Dr. Enrique Garcia-Berro

El Dr. Enrique Garcia-Berro
JPG | 358

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 236