Barcelona acull el Congrés Internacional d'Autocontrol i Seguretat Alimentària KAUSAL 2012

query_builder   15 octubre 2012 12:23

event_note Nota de premsa

Barcelona acull el Congrés Internacional d'Autocontrol i Seguretat Alimentària KAUSAL 2012

Més de 450 professionals de la seguretat alimentària participaran en el Congrés organitzat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya.
 
El sector agroalimentari suposa al voltant del 12% del total de les exportacions i el 4% del producte interior brut de Catalunya.
El Congrés Internacional d’Autocontrol i Seguretat Alimentària KAUSAL 2012 es celebrarà del 17 al 19 d’octubre a Barcelona. Aquesta és la cinquena edició d’aquest congrés i està organitzat per l’Agència de Seguretat Alimentària de Catalunya. Es tracta del principal esdeveniment científic sobre el present i el futur de la seguretat alimentària i l’autocontrol a tota la cadena alimentària i és el punt de trobada dels professionals que treballen en seguretat alimentària.
 
En l’edició d’enguany, sota el lema "Junts, aliments amb garantia", es pretén reflexionar sobre la importància que tots els integrants de la cadena alimentària treballin conjuntament per tal d’aconseguir oferir aliments segurs. La coordinació entre empreses, administracions públiques, centres d’investigació i ciutadans és fonamental per tal d’aconseguir aliments amb garantia i la confiança de mercats i consumidors.
El Congrés KAUSAL és un espai en què conflueixen els professionals i un fòrum on posen en comú les experiències d’èxit del treball en equip per a una millor seguretat alimentària i on comparteixen inquietuds i solucions en relació amb els reptes que es presenten diàriament en la implantació de sistemes d’autocontrol per oferir aliments amb garantia.
Alguns dels temes que es tractaran en el Congrés són:
 
- La situació de l’autocontrol a la Unió Europea. On som i cap a on anem?
- El rol de l’autocontrol en el comerç internacional i la importància de l’exportació.
- El repte que suposa la implantació de l’autocontrol en el sector primari i en la petita i mitjana empresa.
- Els últims avenços en la identificació de perills nous i de perills emergents, en sistemes de verificació i validació del sistema APPCC, mètodes d’anàlisi ràpids i instruments de monitoratge de punts crítics.
- Sistemes innovadors per gestionar la seguretat alimentària a l’empresa a través de les smart solutions i de les noves empreses (start-up).
- La percepció que tenen els consumidors de la seguretat alimentària i l’autocontrol i la importància de la comunicació per acabar apostant per la creació d’una cultura global de seguretat alimentària.

1  

Fitxers adjunts

Programa del Congrés KAUSAL

Programa del Congrés KAUSAL
PDF | 2682