23 empreses catalanes participen en la 18a edició de Womex, la fira més important de músiques del món

query_builder   15 octubre 2012 12:59

event_note Nota de premsa

23 empreses catalanes participen en la 18a edició de Womex, la fira més important de músiques del món

  • L’esdeveniment tindrà lloc a Tessalònica del 17 al 21 d’octubre de 2012
 
  • El Departament de Cultura comptarà amb un estand a disposició de les companyies catalanes assistents
 
  • Womex compta amb més de 2.250 professionals acreditats i 1.250 companyies de 98 països
Womex
La 18a edició de la fira de músiques del món Womex, que enguany tindrà lloc a Tessalònica (Grècia) del 17 al 21 d’octubre, comptarà amb la participació de 23 empreses i entitats catalanes. El Departament de Cultura, a través del segell Catalan!Music de l’Institut Català de les Empreses Culturals, comptarà amb un estand a disposició de les companyies catalanes assistents.
 
Amb la seva presència, el Departament de Cultura posa a l’abast un espai de negoci a les empreses musicals catalanes per tal que puguin vendre els seus continguts als diferents promotors internacionals presents a la Fira. Les companyies catalanes assistents a Womex són:
 
189 MHz - Creative Frequency
Plataforma independent creada a Barcelona el 2011, que ofereix un ampli ventall de serveis de producció cultural. L’objectiu és promoure activitat culturals i projectes plurdisciplinaris, impulsant l’art la creativitat i les accions participatives arreu del món.
 
A Flor de Tiempo
Agència de management del cantautor Paco Ibáñez.
 
Albert Reguant
Periodista especialitzat en músiques del món.
 
Batall Produccions
Des de 1990 la producció, l’assessorament  i la gestió d’espectacles han centrat l’activitat de Batall. Artistes representats: Pi de la Serra, Folkincats, Roger Mas...
 
Bucono Music
Empresa discogràfica, de management i d’organització d’esdeveniments creada el 2010. Organitzadors del Festival Costa Music de Lloret, i editors del disc México Flamenco, nominat als Grammy llatins del 2012.
 
Central Art Process
Centre de creació, producció i management artístic amb un equip de músics, cineastes, dissenyadors gràfics, coreògrafs i escriptors, amb estudi de gravació i equips d’edició de vídeo.
 
ComunaCuba
Agència de management artístic, serveis de premsa i multimedia, distribució discogràfica i organització de concerts.
 
Entrelineas Entertainment
Agència de management del grup Lenacay i de bandes de hip hop.
 
Èxits Produccions & Management
Agència de management i booking de grups com Txarango, Mine o El Niño de la Hipoteca.
 
Fira Mediterrània de Manresa
Mercat de noves creacions artístiques, inspirades en la tradició catalana o aquella més comuna a la riba de la Mediterrània. Organitzada des de la Fundació Fira Mediterrània, se celebra cada any a Manresa, des de fa 14 edicions, durant el primer cap de setmana de novembre.
 
Institut Ramon Llull
Consorci integrat per la Generalitat de Catalunya i l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Té com a finalitat la projecció exterior de la llengua i de la cultura catalana.
 
Jam Session EM
Escola privada de rock, fusió i músiques alternatives fundada el 1998.
 
LaLuz Producciones
Agència de management d’artistes i espectacles i segell discogràfic especialitzada en flamenc amb artistes com Juan Ramón Caro, Lole Montoya o Marco Flores.
 
Mercat de Música Viva de Vic
Punt de trobada professional que reuneix a tots els sectors de la indústria musical. Fundat l’any 1988, acull agents de tots els àmbits de la música, vinguts d’arreu del món per conèixer noves propostes, assistir a fòrums, intercanviar coneixement i comprar i vendre música.
 
Post World Industries
Agència de management, booking i màrqueting d’artistes com Filastine, Maga Bo o Professor Angel Sound.
 
PTW Music
Agència especialitzada en músiques del món creada el 1991. Porta artistes d’arreu com Yacine & The Oriental Groove, Rim Banna o Rabih Abou Khalil.
 
Rosazul Music Services
Empresa de serveis musicals creada el 2004 que agrupa estudi de gravació, management d’artistes, serveis discogràfics i serveis de promoció.
 
Sonde 3 Producciones
Agència de management i organització d’esdeveniments. Representen artistes com La Pegatina, Canteca de Macao o Bongo Botrako.
 
Taller de Músics
Centre d’educació musical, organitzador d’esdeveniments i agència de management, amb artistes com Chicuelo, Las Migas, Duquenda o Paula Domínguez.
 
Tazzuff
Tazzuff neix a finals del 2006 a Barcelona, quan una sèrie de joves instrumentistes provinents de diferents àmbits estilístics s’uneixen per construir un repertori propi, totalment instrumental i basat en el llenguatge tradicional.
 
The Project Music Company
Empresa organitzadora de concerts i festivals com el de Jazz de Barcelona, Guitarra o De Cajón.
 
Tori Sparks Music / Glass Mountain Records
Segell discogràfic i empresa de management de la cantautora nord-americana resident a Barcelona, Tori Sparks.
 
WAM Produccions
Agència de booking, productora i promotora de concerts creada el 1993, amb artistes com Salif Keita, Camille o Erik Truffazz.
 
 
D’altra banda, el grup català Lenacay ha estat seleccionat per fer una actuació dins el programa oficial de la fira, el dissabte 20 d’octubre.
 
 
Womex, un referent en el seu àmbit
 
El Womex és considerat la fira més important de músiques del món amb més de 2.250 professionals acreditats i 1.250 companyies de 98 països. Enguany es celebra a Tessalònica després d’haver estat els tres últims anys a Copenhaguen. És un esdeveniment on hi participen més de 700 programadors entre sales i festivals, i unes 500 companyies entre estudis, editors i distribuïdors i on s’acrediten més de 300 periodistes internacionals.
 
 
Per a més informació: www.catalanarts.cat