L'ISPC impartirà formació sobre seguretat i emergències als càrrecs electes dels municipis de Catalunya

query_builder   16 octubre 2012 18:52

event_note Nota de premsa

L'ISPC impartirà formació sobre seguretat i emergències als càrrecs electes dels municipis de Catalunya

FOTO
  • El programa de formació és fruit d’un conveni de col·laboració entre l’ISPC i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC)
 
El conseller d’Interior, Felip Puig, i els presidents de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Manuel Bustos, han signat aquesta tarda un conveni de col·laboració que permetrà que els càrrecs electes dels municipis de Catalunya rebin formació en l’àmbit de la seguretat i emergències a fi d’aconseguir una bona preparació d’uns actors claus i de gran importància en la gestió del sistema de seguretat a Catalunya, i amb l’objectiu de crear sinèrgies que facilitin la col·laboració mútua. A l’acte de signatura també hi ha assistit la Directora de l’Institut, Núria Aymerich.
 
El conseller Puig ha posat de relleu que “estem davant un escenari en el qual hem d’actuar cada vegada més des de la col·laboració i la cooperació” i ha destacat que “si hi ha un àrea en què cal un plus de coneixement és la de la seguretat i les emergències”.
 
Per la seva banda, el president de l’ACM, Miquel Buch, ha assenyalat que “aquest és un conveni que permet ensenyar i formar per fer millor la nostra feina” .
 
D’altra banda, el president de la FMC, Manuel Bustos, ha dit que “aquest és un acord per servir al país i traslladar la sensibilitat local a la visió global".
 
El programa d’activitats formatives el definiran cada any i de forma conjunta les tres entitats, a partir de la detecció de necessitats formatives dels representants municipals i l’ISPC serà el responsable de la gestió acadèmica de cadascuna de les sessions; l’organització de les jornades per part de l’ISPC inclou desenvolupar el contingut didàctic, seleccionar el professorat i l’organització de cadascuna de les sessions.
 
Enguany, els continguts de les jornades inclouen una aproximació generalista sobre el sistema de seguretat pública a Catalunya i l’aplicació de la normativa en relació a la seguretat pública, o sobre aspectes més vinculats a la policia de Catalunya, als bombers, a la protecció civil o al trànsit. Així, l’ISPC impartirà formació sobre els plans de seguretat de Catalunya, posant èmfasi en els plans locals, i en els àmbits d’actuació de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, de les policies locals, de Protecció Civil i del Servei Català de Trànsit.
 
Pel que fa al programa relacionat amb la policia de Catalunya, també es tractarà la coordinació interpolicial o els serveis de suport als ajuntaments i a les policies locals del Departament d’Interior.
 
En el cas de riscos i emergències es podrà conèixer amb detall el funcionament i l’organització del Cos de Bombers de la Generalitat i les eines que utilitzen per a la gestió de les emergències. D’altra banda, també rebran formació sobre la protecció civil, els plans d’emergència i la seva gestió, el rol de l’àmbit local en la protecció civil i l’operativa de coordinació en aquest camp.
 
Entre el professorat de les sessions hi haurà membres de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra i de les policies locals de Catalunya, de Bombers de la Generalitat, de Protecció Civil i del Servei Català de trànsit.
 
 
 
 
Per a més informació podeu contactar amb l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya: 93 554 13 05 / 695 56 14 58 o al correu electrònic comunicacio.ispc@gencat.cat, o amb l’Oficina de Comunicació del Departament d'Interior: 93 551 21 48 / 93 551 22 69.