El procés d'avaluació ambiental millora el planejament del sector de la nova Clínica Girona, a Fornells de la Selva

query_builder   17 octubre 2012 11:21

event_note Nota de premsa

El procés d'avaluació ambiental millora el planejament del sector de la nova Clínica Girona, a Fornells de la Selva

  • L’ordenació final garanteix la preservació de la major part dels boscos d’alzines i roures més ben conservats de la zona
  • Aquesta preservació donarà un valor afegit des del punt de vista ambiental al procés d’implantació urbanística del nou equipament sanitari
El procediment seguit durant l’avaluació ambiental de la modificació del planejament de Fornells de la Selva ha permès introduir millores en l’ordenació del Sector Clínica Girona. Aquests terrenys, actualment coberts majoritàriament per alzines i roures, constitueixen un hàbitat d’interès comunitari. Els boscos que s’hi formen són característics del pla de Girona i únicament sobreviuen de forma reduïda en aquesta zona, a més de representar un refugi per a moltes espècies de fauna pròpies d’entorns humits.
 
Una primera ordenació proposada preveia afectar totalment una peça important ocupada per aquests boscos, incloent-hi dos vials de connexió a banda i banda del sector que afectaven dos retalls més de zones boscoses en bon estat de conservació. Amb la nova proposta, s’ha previst preservar les zones de bosc amb major sensibilitat ambiental, integrar els elements arbrats que coincideixin amb zones d’estacionament de vehicles i, com a mesura compensatòria, conformar una nova comunitat de bosc mixt d’alzina i roure amb una superfície mínima de 3.500 m2 en els espais que l’ordenació no preveu edificables.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
DOC | 3748