Arran de l'incident de Greenpeace ahir a Tarragona

El Govern estarà al costat del sector per garantir l'activitat pesquera

query_builder   18 octubre 2012 16:52

event_note Nota de premsa

Arran de l'incident de Greenpeace ahir a Tarragona

El Govern estarà al costat del sector per garantir l'activitat pesquera

 
 
EL Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, mitjançant la Direcció General de Pesca i Afers Marítims,  lamenta  profundament l’acció exercida ahir per l’organització ecologista Greenpeace, que va impedir la pesca a l’embarcació d’arrossegament “Xarinola”,  mentre operava d''acord amb la normativa vigent  en aigües de Tarragona.
 
El Departament d’Agricultura ha apostat sempre pel diàleg amb el sector  i amb la resta d'entitats interessades per arribar a acords de manera pacífica i consensuada per permetin avançar i consolidar un model de gestió de pesca equilibrat i sostenible. Per aquest motiu, rebutja qualsevol acció forçada o violenta que posi en perill i risc evident la seguretat de les persones com va succeir ahir .
 
D’altra banda, el DAAM  i el Govern volen mostrar la seva solidaritat i donar el seu suport al sector pesquer, que actualment travessa moments difícils degut  a l’augment del preu del petroli i per  la situació de crisi econòmica que afecta al país. Un sector amb un gran potencial, que genera economia i progrés, i que està fent les coses ben fetes  i que s’ha anat adaptant els nous requeriments perquè és el primer interessat en poder seguir vivint i desenvolupant la seva activitat sense posar en risc els recursos dels quals depèn la seva continuïtat i el progrés i benestar de moltes famílies.
La  indústria pesquera catalana  mou  al voltant de 309M€ l’any.
 
Per últim, el Departament d’Agricultura vol manifestar que desenvoluparà aquelles accions que siguin al seu abast des de l’àmbit institucional  perquè aquests fets no es tornin a repetir i per garantir la protecció de les embarcacions que exerceixen la pesca dins de la legalitat.