El Departament d'Agricultura organitza l'Àrea de Productes de Qualitat i Proximitat a la fira Mercat de Mercats de Barcelona

El conseller Pelegrí ha inaugurat aquesta migdia la tercera edició d'aquest certamen, el festival de l'alimentació de qualitat i proximitat del centre de la ciutat comtal

query_builder   19 octubre 2012 12:20

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura organitza l'Àrea de Productes de Qualitat i Proximitat a la fira Mercat de Mercats de Barcelona

El conseller Pelegrí ha inaugurat aquesta migdia la tercera edició d'aquest certamen, el festival de l'alimentació de qualitat i proximitat del centre de la ciutat comtal

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i del director general de l’Incavi i conseller delegat executiu de Prodeca, Jordi Bort, ha inaugurat aquest migdia a Barcelona la fira Mercat de Mercats, que estarà oberta fins al diumenge dia 21 al centre de la ciutat comtal. Aquesta és la tercera edició del certamen, que pretén ser el festival barceloní de l’alimentació de qualitat i proximitat.
 
Inauguració
Un aspecte de la inauguració
L’any passat aquest esdeveniment va registrar un gran èxit, amb l’assistència de 230.000 persones. El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), un dels patrocinadors de la fira, hi serà present amb l’organització de l’Àrea de Productes de Qualitat i Proximitat.
 
Aquesta tercera edició aposta pel joves cuiners, proposa un seguit d’activitats 2.0 i promociona els productes de qualitat i del territori i del mercat. Com a principals novetats hi haurà la presència dels Bus Alícia, per promocionar els hàbits alimentaris saludables, un meeting point 2.0 i diferents activitats lúdiques que tenen coma principals protagonistes tant els usuaris d’Instagram i de Twitter com els blogaires gastronòmics. En aquest edició hi participen més de 130 agents i es duran a terme més de 50 activitats.
 
El DAAM, a través de l’empresa pública Prodeca, col·labora en aquest esdeveniment gastronòmic i alimentari amb l’organització d’una zona dedicada als productes i productors d’aliments de qualitat i de proximitat. D’aquesta manera, els productors i elaboradors catalans podran ofertar els seus productes als visitants de la fira.
 
A més d’oferir productes per a degustació, les empreses catalanes podran vendre directament els seus productes, de manera que disposaran d’un espai per a l’entrada de liquiditat, i, el que és més important, podran ampliar la xarxa de contactes amb el consumidor final. El lligam entre producció i consum és un dels objectius que es persegueix amb aquest tipus d’actuació, perquè permet incrementar el valor percebut a l’hora de comercialitzar els productes per part del productor.
 
Carns, olis, conserves, formatges, embotits, fruita seca, coques, codony, mel, fruita i verdura, bolets, pa, iogurt i plats preparats seran les propostes que arribaran als consumidors de Barcelona directament dels productors.
 
D’altra banda, l’espai Els Nostres Vins i Caves, ubicat al voltant de la zona de Cuines de Mercat, permetrà al visitant degustar les elaboracions que presenten els cellers en un recorregut per diferents denominacions d’origen del vi i del cava reconegudes a Catalunya.
 
A més, s’organitzarà un estand on es farà difusió del productes de Catalunya amb els diferents distintius de qualitat, Denominació d’Origen Protegida (DOP), Indicació Geogràfica Protegida (IGP), Denominació Geogràfica (DG), productes amb distintiu Especialitat Tradicional Garantida (ETG), productes amb distintiu de qualitat Marca Q, la Producció Ecològica, la Producció Integrada i Artesania Alimentària.
 
Empreses participants
 
§  Apriomel SL | mel |Riba-Roja d'Ebre (Ribera d'Ebre)
§  Boig per la cuina | plats preparats |Sabadell (Vallès Occidental)
§  Bosch i Casals Embotits Artesans | embotits | Sant Feliu Saserra (Bages)
§  By Pepa - Gourmet style- | oli | Barcelona (Barcelona )
§  Cadi | formatge i mantega amb DOP | La Seu d'Urgell (Alt Urgell)
§  Carns Torras | carn | Calafell (Baix Penedès)
§  Caroli | coques| Anglès (La Selva)
§  Cerveses Almogavers | cervesa | Barcelona
§  Cerveses Ausesken | cervesa |Olost (Osona)
§  Conserves Bomba | conserves peix | Palamós (Baix Empordà)
§  Conserves Latorre |conserves peix | Barcelona
§  Coop. Sant Isidre Borges Blanques, SCCL | oli | Les Borges Blanques (Les Garrigues)
§  Cooperativa de Maials - Baró de Maials | oli | Maials (Segrià )
§  Cooperativa del Camp de Vinaixa | oli | Vinaixa (Les Garrigues)
§  Disfruta & Verdura | verdura  | Barcelona
§  Ecovian de Brugarolas | carn ecològica | Les Franqueses  (Vallès Oriental)
§  Embotits artesans Arblanch | embotits | Gurb (Osona)
§  Embotits artesans Gori | embotits | Sant Privat d'en Bas (Garrotxa)
§  Embotits Casolans de Planoles | embotits | Planoles (Ripollès)
§  Embotits Eugeni | embotits | Sant Joan de les Fonts (La Garrotxa)
§  Embotits l'Esquiador | embotits | Ripoll (Ripollès)
§  Formatgeria Mogent | formatge | Sant Antoni de Villamajor (Vallès Oriental)
§  Formatges Artesans de Ponent | formatge | Almacelles (Segrià)
§  Formatges Betara | formatge | Perafita (Osona)
§  Formatges Can Pujol | formatge | Vilassar de Dalt (Maresme)
§  Formatges Montbru | formatge | Moia (Bages)
§  Forn Franquesa |coques |Perafita (Osona)
§  Frisllet – La Selvatana | iogurt eco |Campllong (Gironès)
§  Granja Torres - IGP Pollastre del Prat | pollastre | El Prat de Llobregat (Baix Llobregat)
§  Hort de la Carmeta |verdura i fruita ecològica |Castellví de la Marca (Alt Penedès)
§  Ingredissimo-BCN Cookies | ingredients i galetes | Barcelona
§  La Tavella | fruita i verdura ecològica |Cardedeu (Vallès Oriental)
§  Lactics Casanueva S.L. "Artelac" | formatge | Sant Vicenç de Castellet (Bages)
§  Lo + bo de Lleida |coques |Mollerussa (Pla d'Urgell)
§  Mas d'en Nogues | fruits secs |Maials (Segrià)
§  Mel Can Toni | mel | Seròs (Segrià)
§  Monbolet | bolets |Castellar de N'Hug (Berguedà)
§  Olis Torclum | oli | La Bisbal del Penedès (Baix Penedès )
§  Oliveraires Palomar Olesana, SAT 1567 CAT |oli | Olesa de Montserrat (Baix Llobregat)
§  Osona Terra:
§        Carnisseria Codina | carn | Taradell (Osona)
§        Carns Marti | carn | Gurb (Osona)
§        Casa Oms | embotits | Els Hostalets de Balenyà (Osona)
§        Cervesa del Montseny |cervesa | Seva (Osona)
§        Destil•leries Bosch | destil•lats | Sant Quirze de Besora | (Osona)
§        Formatges Mas El Garet | formatge | Tona (Osona)
§        Fussimanya - El Molí de l'Alzina | embotits | Tavèrnoles (Osona)
§        Moli de l'Alzina | formatge | Cantonigros (Osona)
§  Viubé Pollaste Ecològic | pollastre | Folgueroles (Osona)
§  Pans de Vi |pa |Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
§  Pirinat | carn de vedella ecològica | Campdevànol (Ripollès)
§  Valliser | codony | Vilobí del Penedès (Alt Penedès)
§  Vinagres Badia | vinagre | Mollerussa (Pla d'Urgell)
 
 
Empreses participants a l’espai Els Nostres Vins i Caves
 
§  Agustí Torelló | DO Cava | Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès)
§  Can Palet Piteus | DO Catalunya | Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat)
§  Cava Guilera | DO Cava | Lavern – Subirats (Alt Penedès)
§  Caves Berdie | DO Montsant, DO Cava | Castellví de la Marca  (Alt Penedès)
§  Caves Bolet | DO Cava | Castellví de la Marca (Alt Penedès)
§  Caves Celler Vell | DO Cava | Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès)
§  Caves Mont-Ferrant | DO Cava | Blanes (Selva)
§  Caves Vilarnau | DO Penedès, DO Cava | Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès)
§  Celler Addaia | DO Penedès, DO Cava | Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès)
§  Celler Grau Dòria SL | DO Cava | Canyelles (Garraf)
§  Celler Partida Creus | DO Penedès, Eco | Bonastre (Baix Llobregat)
§  Celler Ronadelles SL | DO Montsant | Cornudella de Montsant (Priorat)
§  Covides | DO Penedès, DO Cava | Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
§  Jaume Serra SL | DO Penedès, DO Cava | Vilanova i la Geltrú (Garraf)
§  Mas Rodó | DO Penedès | Barcelona
§  Mascaró | DO Penedès, DO Cava | Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
§  Masel del Lleó | DO Penedès | Barcelona
§  Miró Salvat | DO Tarragona | Reus (Baix Camp)
§  Parató | DO Cava | El Plà del Penedès (Alt Penedès)
§  Roger Goulart | DO Cava | Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat)
§  Rosell Formosa | DO Cava | Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès)
§  Rovellats | DO Cava | Sant Martí Sarroca (Alt Penedès)
§  Sabaté i Coca | DO Penedès, DO Cava | Subirats (Alt Penedès)
§  Vins i Caves Portell | DO Conca de Barberà, DO Cava | Sarral (Conca de Barberà)
§  Viticultors Mas del Nen | DO Conca de Barberà | Sant Joan Despí (Baix Llobregat)
 
 
 
Una proposta consolidada
 
Mercats de Mercats, que arriba a la tercera edició, pretén recrear un autèntic mercat amb parades on es vendrà, es promourà i es donarà a conèixer el producte agroalimentari català, el territori i el país, i on es podrà comprar qualitat i plaer. El seu objectiu és convertir Barcelona en el gran mercat de la Mediterrània, promoure l’activitat econòmica, vinculada a la producció i distribució alimentària del país, donar a conèixer la qualitat dels productes que s'hi venen i la producció agrària i artesana catalana vinculada al comerç de mercat, així com els beneficis de menjar els productes frescos i de qualitat que es troben en els nostres mercats.

Aquest esdeveniment és, també, una forma festiva d'apropar a la ciutadania una sèrie de valors que incorporen els mercats: són proveïdors de producte de qualitat, sostenible, vinculat a l'alimentació saludable i a la dieta mediterrània, atès per professionals experts en aquests productes, un espai de trobada i de transmissió de la nostra cultura culinària.
 
D'altra banda el món gastronòmic hi serà representat mitjançant espais de tast de tapes elaborades amb productes típics del país, i es comptarà amb altres espais amb diverses activitats obertes al públic, per tal d’apropar a la ciutadania al coneixement de l'ús dels productes de mercat a la cuina.
 

1  

Imatges

Inauguració

Inauguració 181