Un total de 59 empreses catalanes participen en la Fira de Sant Narcís amb el suport del Departament d'Agricultura

query_builder   24 octubre 2012 13:24

event_note Nota de premsa

Un total de 59 empreses catalanes participen en la Fira de Sant Narcís amb el suport del Departament d'Agricultura

 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), participa en la Fira de Mostres de Girona, que tindrà lloc del 27 d’octubre a l’1 de novembre, i que comptarà amb la presència del director dels Serveis Territorials del Departament a Girona, Jordi Aurich.
 
La participació té com a objectiu la difusió de les línies d’actuació en els àmbits de l’agricultura, la ramaderia, la pesca, les infraestructures agràries, la formació i la política alimentària, principalment. Concretament, es donarà a conèixer els productes amb distintiu de qualitat: Denominació d’Origen (DO) Vi Empordà, Denominació d’Origen Protegida (DOP) Oli Empordà, Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Poma de Girona, Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Vedella dels Pirineus Catalans, Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Pa de Pagès Català i, com a productes de proximitat, les carns de races autòctones ovella ripollesa i cavall pirinenc català.
 
En el decurs de la fira, a l’estand del Departament, es durà a terme diversos tallers de cuina de mercat i de productes de qualitat i proximitat dirigits pel cuiner i comunicador Pep Nogué; i també està prevista l’organització de tallers infantils amb l’objectiu de promoure els esmorzars saludables i el consum de fruita entre les famílies.
 
Empreses participants:
 
Anela Fruits | postres de fruita | Campllong (Gironès)
Antonio Lo Pagès de Les Terres de l’Ebre | fruites i verdures | Tortosa (Baix Ebre)
Apriomel SL | productes ecològics | Gratallops (Priorat)
Artesans de l’Abel | embotits | Mataró (Maresme)
Bioproductors de Girona I ecològics | Girona
Biòrica | cervesa | Sant Miquel de Campmajor (Pla de l’Estany)
Birralta | vins i caves | Sant Cebrià de Vallalta (Maresme)
Bolet Vins i Caves Ecològics | vins i caves | Castellví de la Marca (Alt Penedès)
Bolets Pirineus | bolets | Berga (Berguedà)
Cafè Orfeo | cafè | Aiguaviva (Gironès)
Cal Senzill Conserves Naturals | conserves vegetals | Bellpuig (Urgell)
Can Sidera Ous de Pagès | ous | Sant Martí de Llémena (Gironès)
Carn de Vedella Ecològica del Ripollès | carn de vacu | Campdevànol (Ripollès)
Castell d’Age | vins i caves | La Beguda Baixa (Alt Penedès)
Castellroig – Finca Sabaté i Coca | vins i caves | Subirats (Alt Penedès)
Cava Gabarró | vins i caves | Piera (Anoia)
Cava Grau Dòria | vins i caves | Canyelles (Garraf)
Caves Canals & Munné | vins i caves | Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès)
Caves Mont-Ferrant | vins i caves | Blanes (Selva)
Celler Aixalà | vins i caves | Torroja del Priorat (Priorat)
Cerberus Societat Cervesera Artesenca | cervesa | Artes (Bages)
Cerveses Almogàver | cervesa | Barcelona
Cerveses Ausesken dels Ausetans | cervesa | Olost (Osona)
Cerveses Popaire | cervesa | Blanes (Selva)
Cerveses Yria – Guinea Pigs | cervesa | La Bisbal de l’Empordà (Baix Empordà)
Conserves Els Bomba | conserves de peix | Palamós (Baix Empordà)
Conserves Fontanet SC | conserves vegetals | Palamós (Baix Empordà)
Del Pot Petit | melmelada | Rubí (Vallès Occidental)
DOP Oli de l’Empordà | oli d’oliva | Figueres (Alt Empordà)
Embotits Artesans Gori | embotits | Sant Privat d’en Bas (Garrotxa)
Embotits d’Oix | embotits | Oix (Garrotxa)
Embotits El Molí | embotits | Les Masies de Voltregà – Gleva (Osona)
Embotits Xifreda | embotits | Vullpellac (Baix Empordà)
Formatgeria Roura Soler | formatges | Sant Pau de Segúries (Ripollès)
Formatges Mas El Garet | formatges | Tona (Anoia)
Frisllet – La Selvatana | lactis | Campllong (Gironès)
Fruites Nuria SL | fruita | Ventalló (Baix Empordà)
IGP Poma de Girona | fruita | La Tallada de l’Empordà (Alt Empordà)
Juncosa Natura | lactis | Juncosa (Les Garrigues)
La Fageda | lactis | Santa Pau (Garrotxa)
La Formigueta | te i xocolata | Figueres (Alt Empordà)
Lo + Bo de Lleida | coques de recapte | Mollerussa ( Pla d’Urgell)
Mas d’en Nogués | fruita seca | Maials (Segrià)
Mas El Boscà Nou | carn de vacu | Els Hostalets d’en Bas (Garrotxa)
Maset del Lleó | vins i caves | Girona
Masia Fontirons | lactis | L’Espunyola (Berguedà)
Mel Can Toni | mel | Seròs (Segrià)
Melmelades i Conserves Blanch SCP | melmelada | Lleida
Moska de Girona | cervesa | Sarrià de Ter (Gironès)
Nèctar Cupcakes by Anna Negre | magdalenes | Cassà de la Selva (Gironès)
Neules Priorat | neules i galetes | L’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp)
Pagès Entrena SA | vins i caves | Sant Jaume Sesoliveres (Anoia)
Pirinat – Carn ecològica dels Pirineus | carn de vacu | Campdevànol (Ripollès)
Precuinats El Salt de Sallent | precuinats | Olot (Garrotxa)
Productes Naturals del Camp | vegetals | La Bisbal del Penedès (Baix Penedès)
Sanmy – Refreskcat | begudes refrescants | Terrassa (Vallès Occidental)
Tros de Sort | formatges | Sort (Pallars Sobirà)
Vins i Caves Ràfols Surià | vins i caves | Moja (Alt Penedès)
Whym | cervesa | Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà)
 
Val a dir també que en el marc d'aquest certamen, dimarts vinent, 30 d’octubre, la Sala d’actes de Fira de Girona acollirà la jornada ‘Conseqüències del Reial Decret 1311/2012 sobre l’ús sostenible de productes fitosanitaris’, a què es dediquen les XXXVI Jornades Tècniques Agràries, i que comptarà amb la participació, a partir de 10:00 hores, del subdirector general d’Agricultura, Joan Gòdia, del cap del Servei de Sanitat Vegetal, Jordi Giné, de la cap del Servei d’Innovació Agroalimentària, Maria Josep de Ribot, del cap del Servei de Formació Agrària, Joan Salvador Minguet, entre altres, i que Jordi Aurich clourà, a les 13:45 hores.