Governació aprova una nova línia d'ajuts per als ens locals dins el programa FEDER Catalunya 2007-2013

query_builder   25 octubre 2012 12:53

event_note Nota de premsa

Governació aprova una nova línia d'ajuts per als ens locals dins el programa FEDER Catalunya 2007-2013

S’adreça a projectes dels ens locals que tinguin per objecte la protecció del medi ambient i el desenvolupament sostenible local i urbà, i compta amb una dotació inicial de 4.830.000 euros.
 
El Departament de Governació i Relacions Institucionals ha aprovat l’obertura d’una nova línia d’ajuts dins el Programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional, FEDER Catalunya 2007-2013. Els ajuts fan referència a l’eix 2, de medi ambient i prevenció de riscos i l’eix 4, de desenvolupament sostenible local i urbà.
 
Dins d’aquests eixos, es prioritzaran les actuacions de rehabilitació de zones industrials i terrenys contaminats i les destinades a la prevenció de riscos, incloses l’elaboració i aplicació de plans i mesures per prevenir i gestionar riscos naturals i tecnològics. També són prioritaris els projectes per millorar serveis turístics, els de protecció i conservació del patrimoni cultural i els de regeneració urbana i rural.
 
L’import total que es destina a aquesta convocatòria és de 4.830.000 euros, tot i que probablement pugui ampliar-se aquesta partida en els propers mesos. Els projectes seleccionats rebran un cofinançament del 50% del pressupost total del projecte. El termini per a la presentació de sol·licituds és fins al 19 de desembre de 2012.
 
El departament de Governació ha obert aquesta línia d’ajuts gràcies a romanents disponibles dels totals inicialment previstos al període 2007-2013, provinents de fons europeus, als que s’han pogut afegir aquelles renúncies o revocacions d’alguns projectes, amb la voluntat de no perdre cap recurs provinent d’Europa, i poder desenvolupar una nova línia d’ajuts al món local, que serà un nou impuls econòmic i social per molts municipis.
 
Les bases de la convocatòria es poden consultar al DOGC 6239 (24/10/2012), i a la web www.gencat/municat.cat