govern

OCUPACIÓ

La secretària d'Ocupació denuncia "la irresponsabilitat política" del Govern espanyol per no haver transferit els 191 milions d'euros per polítiques d'ocupació

query_builder   26 octubre 2012 14:54

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

La secretària d'Ocupació denuncia "la irresponsabilitat política" del Govern espanyol per no haver transferit els 191 milions d'euros per polítiques d'ocupació

 
  • Catalunya ha registrat un increment de 18.800 persones en situació d’atur el tercer trimestre de 2012, segons els resultats de l’Enquesta de Població Activa

 

  • Aquest increment deixa un total de 840.400 persones en situació d’atur i la  taxa d’atur a Catalunya es situa en el 22,56%
 
La secretària d’Ocupació i Relacions Laborals del Departament d’Empresa i Ocupació, Esther Sànchez, ha qualificat de  ”negatiu” l’augment  de l’atur que s’ha produït durant el tercer trimestre d’enguany, el que demostra la “situació complicada del mercat de treball”.
 
Davant d’aquest fet, Esther Sànchez ha denunciat “l’enorme irresponsabilitat política” del Govern espanyol per no haver transferit encara a Catalunya els 191 milions d’euros que li corresponen per finançar les polítiques actives d’ocupació aprovats per la Conferència Sectorial d’Ocupació de Comunitats Autònomes el passat mes de maig. Aquesta xifra, a més, representa un 57% menys de recursos respecte al que li va correspondre a Catalunya en els pressupostos generals de l’Estat el 2011.
 
Esther Sànchez ha afegit que aquesta decisió del Govern espanyol ha obligat al Govern de la Generalitat a avançar els diners dels seu propi pressupost per engegar els programes dissenyats pel Departament d’Empresa i Ocupació mitjançant el Servei d’Ocupació de Catalunya.
 
En aquest sentit, la secretària d’Ocupació i Relacions Laborals ha  manifestat que “aquest retard més que notable ens ofega enormement ja que la situació del mercat d’ocupació és preocupant i no es pot explicar que no hagin arribat els diners a les comunitats autònomes, que ja de per si estem ofegades financerament, quan tenim xifres històriques d’atur”.
 
Esther Sànchez ha explicat que “l’enorme irresponsabilitat política” del Govern espanyol  té “un impacte” sobre les persones en atur, tres quartes parts de les quals necessiten de la cartera de serveis del Servei d’Ocupació de Catalunya amb dispositius d’informació, orientació, formació i experiencials, i per això “no s’entén de cap de les maneres que els diners no hagin arribat”.
 
La secretària d’Ocupació i Relacions Laborals ha recordat que malgrat la decisió del Govern espanyol de retardar la transferència dels fons a les comunitats autònomes, el Departament d’Empresa i Ocupació ha esmerçat els seus recursos per portar a la pràctica les accions incloses en les convocatòries de polítiques d’ocupació del Servei d’Ocupació de Catalunya.
 
A més, ha posat èmfasi en les últimes iniciatives del Departament d’Empresa i Ocupació que, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya, ha impulsat la creació de la Xarxa d’Empreses amb Compromís amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones en atur.
 
 
Les dades de l’EPA del tercer trimestre de 2012
 
Catalunya ha registrat un increment de 18.800 persones en situació d’atur el tercer trimestre de 2012, segons els resultats de l’Enquesta de Població Activa. Per sexes, l’atur ha pujat en 19.200 dones i ha baixat de 300 homes.
 
Aquest increment deixa un total de 840.400 persones en situació d’atur i situa la taxa d’atur en el 22,56% (homes, 22’82%; dones, 22’26%), 2,46 punts per sota de la taxa estatal.
 
La taxa d’atur de les persones de 16 a 24 anys s’ha situat en el 48,99%, el que representa un descens de 2,6 punts. En aquests moments, la població aturada de 16 a 24 anys és de 153.500 persones, el que significa un descens de 2.900  persones.
 
D’altra banda, la població ocupada a Catalunya ha baixat 36.300 persones, per la qual cosa en aquests moments hi ha 2.851.600 persones treballant a Catalunya (1.519.500 homes i 1.332.100 dones).
 
La taxa d’ocupació a Catalunya en aquest tercer trimestre del 2012 s’ha situat en el 60,4% (64,7% homes i 56,2% dones).

2  

Fitxers adjunts

Declaracions de la secretària d'Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez.

Declaracions de la secretària d'Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez.
MP3 | 1846

La secretària d'Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, durant la roda de premsa.

La secretària d'Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, durant la roda de premsa.
JPG | 3603