serra húnter

El Govern aposta per retenir i captar personal acadèmic d'excel·lència a les universitats públiques

query_builder   5 novembre 2012 08:00

event_note Nota de premsa

El Govern aposta per retenir i captar personal acadèmic d'excel·lència a les universitats públiques

  • El Pla Serra Húnter 2012-2020 permetrà incorporar 500 nous professors seleccionats amb criteris d’excel·lència internacional
 
El Govern ha posat en marxa el Pla Serra Húnter 2012-2020 per retenir i captar personal acadèmic d’excel·lència a les universitats públiques del país. El pla permetrà contractar 500 professors seleccionats amb criteris d’excel·lència en docència i recerca, amb mèrits homologables als estàndards internacionals. Amb una dotació de 10 milions d’euros per aquest 2012, la iniciativa permet avançar en una estructura docent més flexible i internacionalitzada, per superar la rigidesa imposada pel model funcionarial espanyol.
 
El Pla Serra Húnter es va crear el 2003 en el marc de la Llei d’universitats de Catalunya (LUC) i en aquesta primera fase ha permès contractar 482 professors permanents. Enguany es dóna un nou impuls al pla, amb una segona fase que permetrà incorporar 500 nous professionals fins l’any 2020 sota la direcció del doctor Enrique García-Berro.
 
La Generalitat finança la meitat del cost de cada contractació en el marc del Serra Húnter. Una novetat d’aquesta segona fase del pla és la possibilitat de pactar, de comú acord entre la universitat i la direcció acadèmica del pla, una retribució adequada als mèrits específics de la persona guanyadora del procés de selecció i del grau d’acompliment dels objectius establerts. En aquest cas, la Generalitat també finança la meitat d’aquesta retribució variable.
 
La iniciativa s’emmarca en el Pla de Govern, que situa com a objectiu prioritari el desenvolupament d’un model universitari que opti per l’excel·lència, la captació de talent i la internacionalització de les institucions universitaris, la seva oferta acadèmica i l’R+D.
 
Per a més informació: Universitats al Pla de Govern.