IMPORTANT: AQUESTA NOTA DE PREMSA FA REFERÈNCIA A UN SIMULACRE

El port d'Arenys de Mar realitza un simulacre d'emergència per posar a prova els plans d'autoprotecció

query_builder   31 octubre 2012 14:23

event_note Nota de premsa

IMPORTANT: AQUESTA NOTA DE PREMSA FA REFERÈNCIA A UN SIMULACRE

El port d'Arenys de Mar realitza un simulacre d'emergència per posar a prova els plans d'autoprotecció

  • Protecció Civil de la Generalitat i Ports de la Generalitat han organitzat un exercici on s’ha simulat la caiguda d’una embarcació a terra quan s’estava traslladant amb la grua mòbil del varador, i que ha causat un ferit
  • En l’exercici s’ha activat la Prealerta del Pla Especial d’Emergències per contaminació d’aigües marines CAMCAT i els plans d’autoprotecció del port i del varador
  • En el simulacre han intervingut mitjans humans i materials per tal de fer front al supòsit d’emergència
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) i Ports de la Generalitat han organitzat aquest matí un simulacre en el varador que hi ha a la zona del port concessionada a l’empresa Varador 2000. El supòsit ha consistit en la caiguda d’un vaixell a terra mentre era traslladat per la grua del varador. L’accident s’ha produït a causa d’una avaria en una part del mecanisme de la grua, cosa que ha suposat el trencament d’una eslinga i la caiguda de l’embarcació. En caure a terra, el vaixell ha atrapat a una persona que ha resultat ferida.
 
L’objectiu d’aquest exercici ha estat posar a prova els plans d’autoprotecció (PAU) del port d’Arenys de Mar i del varador, comprovar com s’integra amb el Pla de Protecció Civil municipal i amb el Pla Especial d’Emergències per Contaminació Accidental de les Aigües Marines a Catalunya CAMCAT. Així mateix, s’ha comprovat la comunicació i coordinació entre els mitjans que han participat en l’exercici.
 
Quan l’empresa Varador 2000 ha detectat l’incident ha avisat el guardamolls i  aquest ha donat l’avís al telèfon d’emergències 112 i al Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT. D’aquesta manera, s’han activat els protocols de comunicacions i el Pla d’Autoprotecció del port en fase 2. 
 
Amb una grua del propi varador s’ha aixecat l’embarcació a l’espera de l’arribada dels efectius sanitaris i dels cossos d’emergència per ajudar a atendre el ferit. Mentrestant, efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) han atès el ferit, l’han estabilitzat i l’han traslladat a un centre sanitari.
 
Paral·lelament, personal de l’Autoritat portuària ha apropat les barreres de contenció al varador per si s’havien d’estendre al voltant del moll, per tal d’evitar una possible contaminació de les aigües interiors del port. Així mateix, el Grup de Recolzament d’Activitats Especials (GRAE) dels bombers ha donat suport des del mar en aquestes tasques.
 
Així mateix, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local han procedit ha establir un control de trànsit i redireccionar els vehicles als accessos en aquesta zona per no afectar a l’activitat comercial d’altres concessionaris del port.
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, ha posat el Pla Especial d’Emergències per Contaminació Accidental d’Aigües Marines a Catalunya CAMCAT, en situació de Prealerta.
 
Aquest simulacre ha comptat amb la participació de diferents grups d’intervenció i institucions com ara els Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Policia Local, Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Creu Roja, Ports de la Generalitat,  tècnics de  Protecció Civil de la Generalitat i l’Ajuntament d’Arenys de Mar.
 
Pel que fa als mitjans emprats hi han assistit: dues dotacions de Policia Local, dues unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), una dotació dels Mossos d’Esquadra, tècnics de Protecció Civil de la Generalitat, i una ambulància de la Creu Roja. Així mateix, han participat Salvament Marítim i els mitjans del varador.

2  

Imatges

Imatge simulacre 1

Imatge simulacre 1 405

Imatge simulacre 2

Imatge simulacre 2 651

1  

Fitxers adjunts

Document ent PDF

Document ent PDF
PDF | 84