Ensenyament impulsa la formació professional en el sector de la impressió digital

query_builder   2 novembre 2012 12:39

event_note Nota de premsa

Ensenyament impulsa la formació professional en el sector de la impressió digital

 
  • S’ha presentat el conveni de col·laboració amb l’empresa APA a representants de l’automoció i les arts gràfiques amb l’objectiu de poder ampliar-lo a nous centres
 
  • També es desenvoluparà un concurs d’innovació sobre mètodes d’aplicació de vinils autoadhesius entre els instituts que participen en el conveni
 
El Departament d’Ensenyament vol impulsar la formació professional en el sector de la impressió digital. Per aquest motiu, ha organitzat aquesta setmana una jornada a l’Institut Pere Martell de Tarragona per presentar a representants de l’automoció i les arts gràfiques l’actual conveni de col·laboració amb l’empresa APA, que busca millorar la formació de professionals en el sector de la impressió digital, amb l’objectiu de poder ampliar-lo a nous centres. A més, el Departament d’Ensenyament i APA han acordat desenvolupar un concurs d’innovació sobre mètodes d’aplicació de vinils autoadhesius adreçat als instituts que formen part del conveni.
 
Mitjançant aquest conveni es treballa per adequar a l'aplicació de films autoadhesius de tall i d’impressió digital la formació que s'imparteix en els cicles formatius  de grau mitjà de Carrosseria i de grau superior d'Automoció als instituts Montilivi, de Girona; Castellarnau, de Sabadell; Pere Martell, de Tarragona, Caparrella, de Lleida i Monsoriu, d'Arbúcies, i de grau mitjà de Preimpressió d'arts gràfiques i de grau superior de Disseny i producció editorial que s'imparteix a l'Institut Agustí Serra, de Sabadell.
 
L'empresa APA facilita equipament per manipular les matèries i productes específics de films autoadhesius, ofereix cursos de formació adreçats al professorat, promou entre les empreses del sector que els alumnes puguin realitzar el mòdul o crèdit de Formació en centres de treball a les empreses dels seus clients i del sector. El Departament d'Ensenyament col·labora en el desenvolupament de programes de formació contínua i de jornades tècniques o de presentació de productes, i posa a la seva disposició aules, espais i equipaments específics dels centres docents.
 
 
Concurs d’innovació
 
El Departament d’Ensenyament i APA han acordat desenvolupar un concurs d’innovació sobre mètodes d’aplicació de vinils autoadhesius adreçat als alumnes dels instituts que actualment formen part del conveni, que hauran d’elaborar en grup la redacció d’un projecte i la realització de l’aplicació de vinils autoadhesius amb l’objectiu de donar a conèixer les possibilitats d’aquest camp, impulsar propostes de millora i solucions d’aplicació. El període de presentació de sol·licituds per a participar al concurs finalitzarà el 31 de març de 2013.
 
Els treballs seran valorats per un jurat i es tindran en compte l’originalitat, el rigor tècnic, l’estructura i presentació, l’adequació dels mitjans utilitzats per materialitzar la idea, la funcionalitat del projecte i l’execució pràctica d’aquest. S’entregaran quatre premis, el primer dels quals serà una visita a les instal·lacions de la fàbrica a Pessano-Bornago, a Milà (Itàlia); el segon premi serà material per a decorar el seu vehicle o altres; el tercer, un kit d’eines; i, per últim, el Premi Extraordinari – que només s’entregarà en cas que es cregui convenient – que serà l’oportunitat de formar part de l’equip de l’empresa APA.
 
 
2 de novembre de 2012