Resolts els ajuts a les explotacions agràries afectades per les tempestes de l'estiu

query_builder   6 novembre 2012 13:08

event_note Nota de premsa

Resolts els ajuts a les explotacions agràries afectades per les tempestes de l'estiu

 
 
El termini de formalització de les operacions s’ampliarà al 30 de novembre
 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) va convocar els ajuts per cobrir les necessitats de liquiditat de les explotacions agràries, societats agràries de transformació (SAT) i cooperatives agràries i altres entitats participades o integrades en més del 50% per cooperatives i/o SAT, afectades per les tempestes ocorregudes durant l’estiu a partir del 5 de juliol de 2012 i els incendis forestals ocorreguts durant aquest any fins a la publicació d’aquesta Ordre.
 
L’Ordre implantava mesures de suport en forma de préstecs tous per a dotar de liquiditat el sector i afavorir la rendibilitat reduint els costos financers per als titulars d’explotacions agràries que en cas d’afectació de conreus tinguin contractada l’assegurança agrària del Pla d’Assegurances Agràries 2011 per al conreu afectat per la tempesta o l’incendi.
 
Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, pel que fa a les explotacions agràries, s’han resolt peticions de préstec per un import total de 1.742.560 euros.
 
Els ajuts consisteixen en la bonificació d’interessos d’aquets préstecs de liquiditat. Inicialment es va fixar el 15 de novembre com a data màxima per a la seva formalització però està previst que aquesta setmana es publiqui l’Ordre que ampliarà aquest termini fins el proper 30 de novembre d’enguany.