Agroseguro paga les indemnitzacions corresponents a les pedregades d'aquest estiu

query_builder   7 novembre 2012 11:23

event_note Nota de premsa

Agroseguro paga les indemnitzacions corresponents a les pedregades d'aquest estiu

 
 
D’acord amb la informació facilitada per Agroseguro, la setmana passada es va pagar la pràctica totalitat de les indemnitzacions corresponents als danys provocats per les tempestes d’aquest estiu.
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), que d’acord amb el compromís que va assumir amb els productors afectats, ha dut a terme un seguiment de tot el procés de valoració dels danys, vol agrair a Agroseguro l’esforç que ha realitzat accelerant al màxim el peritatge i pagament de les 19.170 hectàrees que van patir les pedregades d’aquest estiu afectant a 21.804 explotacions. El pagament de les indemnitzacions corresponents ha suposat un total de 45,2 milions d’euros en conreus fructícoles, 1,3 milions d’euros en herbacis extensius, i 1,2 milions d’euros per afectacions en raïm de vinificació.
 
El Departament considera que situacions com les d’aquest estiu, en què la magnitud dels danys provocats per les fortes pedregades podria haver posat en perill la continuïtat de moltes explotacions, mostren la importància de disposar d’un sistema d’assegurances fort i solvent que permeti respondre amb agilitat a les necessitats del sector.
 
Per això, el DAAM aposta fermament perquè els agricultors i ramaders tinguin en les assegurances agràries la millor eina d’estabilització de rendes davant de situacions de danys provocats per fenòmens meteorològics. Aquesta aposta queda palesa amb el manteniment de les dotacions pressupostàries als ajuts per al foment de la contractació d’assegurances agràries, superiors als 10 milions d’euros, fins i tot en anys de fortes restriccions pressupostàries com els actuals.