Primera valoració del Pla Pilot per regular la recol.lecció de bolets a Poblet

query_builder   9 novembre 2012 12:54

event_note Nota de premsa

Primera valoració del Pla Pilot per regular la recol.lecció de bolets a Poblet

Fotografia d'un rovelló. Autor:Richard Martin.DAAM
Fotografia d'un rovelló. Autor:Richard Martin.DAAM
Aquest dilluns es farà una valoració de les autoritzacions atorgades a boletaires per edats i procedències des del 10 d’octubre
 
També es presentarà una aplicació del Paratge Natural d’Interès Natural de Poblet (PNIN)
 
El proper dilluns 12 de novembre, a les 10:30h,  a l’Hostatgeria del Monestir de Poblet, es farà una primera valoració sobre la iniciativa del pla Pilot de recol.leció de bolets dins l’àmbit del paratge natural d’interès nacional de Poblet i de la seva zona d’influència. La valoració anirà a càrrec del director del PNIN, Anton Vallvey.
 
El Departament d’Agricultura ha establert una normativa específica per les forests de propietat de la Generalitat del PNIN de Poblet i la seva zona d’influència. Es tracta d’una prova pilot que permetrà fer un estudi sobre les repercussions que  la recol.lecció de bolets té sobre els terrenys forestals i poder establir l’ordenació d’aquesta activitat en el marc de la protecció del medi i de l’ús racional i equilibrat del territori. La temporada es va obrir el 10 d’octubre  i des de d’aquell dia es poden tramitar les autoritzacions.
 
La finalitat d’aquesta prova pilot és establir un punt de partida per la regulació de la recol·lecció dels bolets als boscos catalans des d’un punt de vista tècnic i com a possible estratègia per afavorir la gestió  forestal i el desenvolupament rural. Un cop finalitzada la primera valoració, Juan Martínez de Aragón, investigador del centre Tecnològic Forestal de Catalunya, pronunciarà una conferència sobre la micologia a Catalunya.
 
A banda, es presentarà durant aquesta jornada informativa, la primera aplicació mòbil d’un paratge natural de Catalunya. Es tracta d’una guia digital amb diferents rutes geolocalitzades pel Bosc de Poblet, punts d’interès, agenda d’activitats i un àlbum que els usuaris podran complimentar amb fotografies d’elements característics d’aquest paratge natural.