El DAAM amplia el termini per a realitzar i justificar les actuacions subvencionables en la zona del Parc d'Aigüestortes

query_builder   12 novembre 2012 14:19

event_note Nota de premsa

El DAAM amplia el termini per a realitzar i justificar les actuacions subvencionables en la zona del Parc d'Aigüestortes

 
 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha publicat avui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) l'Ordre d'ampliació del termini per a realitzar i justificar les actuacions subvencionables establert en l'Ordre AAM/103/2012, de 12 d'abril, que aprovava les bases reguladores dels ajuts per al finançament d'actuacions a la zona d'influència socioeconòmica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i convocava els corresponents a l'any 2012.
 
La convocatòria, dotada amb  744.132,50 €,  ha permès ajudar econòmicament 37 projectes de 83 presentats a la convocatòria i valorats i adjudicats en règim de concurrència competitiva. Aquests projectes contribueixen al desenvolupament sostenible, a la reducció d’impactes ambientals, així com al foment del sector primari, especialment els ramaders, tal com preveu el Pla Estratègic i el Pla Rector d’Ús i Gestió del Parc.
 
Els beneficiaris dels ajuts han estat 16 ens locals, 17 empreses, 1 particular i 3 entitats sense ànim de lucre. Tot plegat suposa, amb el cofinançament dels beneficiaris, una inversió de 1.246.886 € per al territori dels municipis que pertanyen a la zona d’influència socioeconòmica de l’esmentat Parc Nacional.
 
Aquesta línia d’ajuts és compatible amb altres ajuts, fet que permet la creació de sinèrgies i que el Parc Nacional contribueixi, d’una banda, al desenvolupament d’activitats econòmiques compatibles amb els objectius del Parc; i, de l’altra, al manteniment de l’arquitectura i del paisatge d’aquestes valls pirinenques. Aquesta línia d’ajuts està cofinançada per l’Administració General de l’Estat a través de l’Organisme Autònom de Parcs Nacionals.
 
Atès que el procés d’adjudicació és llarg i que els ajuntaments i consells comarcals han de complir els procediments interns d’atorgament, l’Ordre que s’acaba de publicar amplia el termini d’execució de les actuacions fins el 31 de desembre de 2012 i la justificació documental fins el dia 31 de març de 2013.