Els centres de recerca catalans i alemanys, la Institució CERCA i l'Associació Leibniz-Gemeinschaft , acorden col·laborar en els processos d'avaluació externa dels seus resultats

query_builder   12 novembre 2012 16:40

event_note Nota de premsa

Els centres de recerca catalans i alemanys, la Institució CERCA i l'Associació Leibniz-Gemeinschaft , acorden col·laborar en els processos d'avaluació externa dels seus resultats

Els centres de recerca catalans i alemanys col·laboraran en els processos d’avaluació externa dels seus resultats i intensificaran l’intercanvi d’experiències en la gestió conjunta de recursos i en la formació de personal. Aquest acord s’ha realitzat a Alemanya entre el director de la Institució CERCA que agrupa els 48 centres de recerca catalans, Lluís Rovira, i el president de l’associació de centres de recerca alemanys Leibniz-Gemeinschaft, Karl Ulrich Mayer.
 
En la trobada, a la seu central de l’associació Leibniz-Gemeinschaft, a Berlín, Rovira i Mayer han acordat establir diferents línies de col·laboració entres les dues institucions. Entre aquestes hi ha el compromís del professor Mayer per tal que experts dels centres Leibniz participin en les comissions d’avaluació dels centres catalans que impulsa la Institució CERCA.
 
Durant la reunió, Lluís Rovira també ha presentat al seu homòleg alemany el model de centres CERCA i el desenvolupament quantitatiu i qualitatiu dels darrers quinze anys que ha permès a Catalunya assolir nivells d’excel·lència científica en diverses àrees. Rovira ha afirmat que el Govern de la Generalitat “aposta per un model caracteritzat per estructures de gestió àgils i autònomes, captació de talent investigador, i eficiència en la captació de fons competitius sobre la base d’una activitat científica d’alt nivell”.
 
En la trobada, Rovira i Mayer també han tractat el model de gestió dels centres de recerca alemanys, el paper d’intermediari que fa Leibniz amb el govern i els centres, els serveis que ofereix, les estratègies per a la transferència de coneixement cap el mercat i la diversitat en les fonts de finançament.
 
La Leibniz Gemeinschaft és, juntament amb els centres Max-Plank i l’associació Fraunhofer, una de les principals institucions de recerca a Alemanya. Agrupa 86 institucions de recerca on hi treballen més de 17.000 persones, entre investigadors i personal de gestió. El seu finançament durant 2011 ha estat de 1.500 milions d’euros provinents del govern federal i dels Länder i, en menor proporció, d’aportacions que capten els centres a nivell competitiu. A Catalunya, els 47 centres que integren el sistema CERCA reben un finançament de la Generalitat que arriba a un terç del seu pressupost i capten els dos terços restants de projectes competitius i de contractes amb el sector privat.
 
La visita de Lluís Rovira a Alemanya i l’acord de col·laboració entre la Institució CERCA i l’associació Leibniz-Gemeinschaft respon a la voluntat del Govern d’impulsar la internacionalització de la recerca que es fa a Catalunya.

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 312