El conseller Lluís Recoder

Recoder presenta el primer marketplace ambiental de col·laboració entre empreses i entitats

query_builder   16 novembre 2012 10:30

event_note Nota de premsa

Recoder presenta el primer marketplace ambiental de col·laboració entre empreses i entitats

  • L’objectiu és estimular la col·laboració i afavorir el contacte entre les entitats del tercer sector ambiental i el món empresarial
  • Hi participen 75 empreses i 170 entitats
  • Experiències reeixides demostren el benefici mutu aconseguit amb la cooperació
  • Una empresa catalana d’aparells mèdics aconsegueix desenvolupar amb èxit un nou producte de distribució mundial a través de la col·laboració amb una entitat ambiental
TES
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha presentat aquest matí el primer marketplace ambiental que organitza el Departament conjuntament amb el Club EMAS, dins el projecte Tàndem, de col·laboració entre empreses i entitats del tercer sector ambiental de Catalunya. L’objectiu de la trobada és establir sinèrgies per afavorir contactes i formes de col·laboració en el desplegament de polítiques ambientals, incrementar la capacitat d’actuació de les entitats i sumar esforços pel bé comú dels dos grups d’interès.
 
En aquesta primera trobada hi participen 75 empreses i 170 entitats ambientals en diferents espais, d’exposició i de contacte. Precisament per facilitar la comunicació entre les parts interessades en els projectes, s’ha dissenyat un espai on entitats i organitzacions han pogut exposar els seus projectes o iniciatives, que han estat 42. A banda, se n’han mostrat 55 més en format pòster. Durant el marketplace també s’estan presentant exemples de col·laboracions ja realitzades o que s’estan duent a terme.
 
 
Experiències reeixides: un receptor d’ultrasons per detectar ratpenats i un hort terapèutic
 
Galanthus, entitat dedicada a l'estudi i a la divulgació del Medi Ambient que duu a terme projectes relacionats amb l'estudi, conservació i divulgació dels ratpenats al nostre territori, es va plantejar, conjuntament amb el Museu de Ciències Naturals de Granollers, la necessitat de recollir dades sobre la presència de ratpenats al territori sense haver de capturar els animals. Les dues entitats van posar-se en contacte amb una petita empresa d’electrònica de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) especialitzada principalment en aparells mèdics, Advancare, que va començar a desenvolupar l’any 2005 un receptor que capta els crits d'alta freqüència dels ratpenats i els converteix en audibles per fer-ne el seguiment. L’any següent, l’enginy ja es va posar a la venda. Després d’incorporar diferents millores, l’aparell s'està venent arreu, competeix amb empreses punteres a nivell mundial i ha rebut el reconeixement internacional gràcies a les experiències sobre el paper dels ratpenats en el control de plagues.
                                  
Un altre cas de relació profitosa és el de l’Associació Ment i Salut La Muralla, que ha trobat finançament a través de la Fundació Port Aventura, d’integració de col·lectius amb risc d’exclusió social. La Muralla, que agrupa persones amb malaltia mental i el seus familiars, ofereix un espai de creixement personal per a les persones amb malaltia mental -el Club Social-, i ofereix ajuda i suport als familiars. Una de les activitats que duu a terme és l’hort ecològic, situat a Vila-seca (Tarragonès), perquè els usuaris del Club Social puguin cultivar fruites i verdures ecològiques com a part de la teràpia. El marc d’aquest projecte s’inscriu en el desenvolupament de l’horticultura terapèutica, disciplina que considera que la vinculació de les persones amb un entorn natural i el treball amb les plantes i la terra té un benefici de benestar personal i millora les capacitats de relació, les actituds i el comportament amb l’entorn.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 46