Depuradora de tipus compacte

L'Agència Catalana de l'Aigua posa en servei la depuradora de Senterada, la dotzena a la comarca del Pallars Jussà

query_builder   16 novembre 2012 10:34

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de l'Aigua posa en servei la depuradora de Senterada, la dotzena a la comarca del Pallars Jussà

 
  • La planta, que està soterrada, ha tingut un cost superior als 452.300 euros, finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea
 
  • L’aigua tractada millorarà ambientalment el riu Flamicell i, consegüentment, la Noguera Pallaresa
 
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat en servei la depuradora i els col·lectors en alta de Senterada, a la comarca del Pallars Jussà. Aquesta actuació ha tingut un cost superior als 452.300 euros, finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea, i ha consistit en una depuradora compacta soterrada amb tractament biològic, dissenyada per a un cabal de 100 m3/dia, així com també la construcció de prop de 1.200 metres de col·lectors. L’aigua tractada contribuirà a la millora ambiental del riu Flamicell, afluent de la Noguera Pallaresa.
 
Aquesta és la dotzena estació depuradora en servei a la comarca Pallars Jussà, juntament amb les plantes de Tremp, la Pobla de Segur, Vilamitjana de Tremp, Guàrdia de Tremp, les Esglésies, Figuerola d’Orcau, Xerallo, Isona, Llimiana, Pobleta de Bellveí i Salàs de Pallars.
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 154