Dia de l'infant

El conseller Cleries destaca que "Catalunya ha de ser un país capdavanter en el reconeixement dels drets dels infants"

El conseller de Benestar Social i Família recorda en el Dia Universal de l'Infant que els treballs del Pacte per a la Infància estan molt avançats

query_builder   20 novembre 2012 10:00

event_note Nota de premsa

El conseller Cleries destaca que "Catalunya ha de ser un país capdavanter en el reconeixement dels drets dels infants"

El conseller de Benestar Social i Família recorda en el Dia Universal de l'Infant que els treballs del Pacte per a la Infància estan molt avançats

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha destacat que “Catalunya ha de ser un país capdavanter en el reconeixement dels drets dels infants”. El conseller ha assegurat que l’acció de Govern ha tingut durant aquesta legislatura com a referent la Convenció sobre els Drets dels Infants, que les Nacions Unides van adoptar el 20 de novembre de 1989. “Uns objectius que com a país ens hem exigit des del primer moment, tant pel que fa a la protecció, com a la prevenció, com a la participació dels infants en la nostra societat” ha afirmat el conseller.
 
Josep Lluís Cleries, que ha fet aquesta reflexió en el Dia Universal de l’Infant, també ha recordat que “els treballs del Pacte per a la infància estan molt avançats”. El conseller ha recordat que tot just avui fa un any es va presentar el Document de bases per l’elaboració d’aquest Pacte, donant-se el tret de  sortida al procés participatiu d’experts, entitats socials i grups parlamentaris. Aleshores el conseller va expressar la voluntat de poder presentar els resultats d’aquest procés avui coincidint amb el Dia Universal de l’Infant. Però, la convocatòria d’eleccions ha obligat a aturar-lo temporalment, “ja que ha de ser totalment despolititzat i no estar exposat a les dinàmiques pròpies d’una campanya electoral”.
 
Cleries s’ha mostrat, però, convençut que a principis de la propera legislatura “es podrà assolir un document definitiu que inclogui estratègies i propostes polítiques d’infància a mitjà i llarg termini, ja que pràcticament s’havien acabat els treballs”.
 
“Aquest Pacte”, ha assegurat el conseller, “està comptant amb un grandíssim consens i participació, un fet que el farà perdurable en el temps i establirà els eixos de cap on ha d’anar Catalunya en temes d’infància a curt, mitjà i llarg termini”.
 
El conseller de Benestar Social i Família també ha celebrat que entitats, formacions polítiques i societat en general hagin demostrat durant aquesta legislatura “la voluntat d’arribar a un gran acord nacional al voltant de la infància”.
 
 
Sessions formatives a professionals
 
En motiu del Dia Universal de l’Infant, el Departament de Benestar Social i Família, a través de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, ha organitzat dues sessions formatives dirigides a professionals del sector de la infància, amb l’objectiu de fomentar la coordinació i la reflexió sobre els drets dels infants.
 
La primera, que va tenir lloc ahir dilluns, es va dur a terme en col·laboració amb el Departament de Salut i estava dedicada al treball en xarxa dels dispositius especialitzats en infància i adolescència en risc amb la intenció de compartir les diferents perspectives d’intervenció. La voluntat d’ambdós departaments és millorar el tractament dels infants i adolescents tutelats amb problemes de salut mental, integrant les xarxes d’informació i models d’actuació.
 
Paral·lelament, demà dimecres tindrà lloc la II Jornada de presentació dels espais de reflexió ètica, en la qual es pretenen generar sinèrgies perquè els professionals reflexionin sobre els drets dels infants i les seves implicacions ètiques amb la finalitat de millorar la seva atenció.