El Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada acull la conferència Mitjans de comunicació i justícia

query_builder   21 novembre 2012 13:29

event_note Nota de premsa

El Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada acull la conferència Mitjans de comunicació i justícia

La conferència, que se celebrarà el proper 28 de novembre, compta com a ponents amb el periodista Josep Cuní i el president de l’Audiència de Barcelona, Pablo Llarena
 
 
El Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE) del Departament de Justícia imparteix, dins del Cicle de conferències sobre justícia i societat, la conferència Mitjans de comunicació i justícia.
 
Els ponents d’aquesta Jornada, que tindrà lloc el proper 28 de novembre a les 16 hores, seran el periodista Josep Cuní i el president de l’Audiència de Barcelona, Pablo Llarena. El director del CEJFE, Xavier Hernández, presentarà la Jornada.
 
Els dos ponents faran una exposició de com es poden conjugar el dret a la informació dels ciutadans i el dret a l’honor, la intimitat i la presumpció d’innocència de les persones, entre altres temes d’actualitat. La conferència està adreçada a professionals de l’Administració de justícia i del dret, periodistes de justícia i tribunals, professionals de l’àmbit universitari, etc.
 
Josep Cuní ha treballat al llarg de la seva carrera professional a diverses ràdios i productores i ha estat articulista a diferents diaris catalans, però on més popularitat ha obtingut ha estat a TV3. Actualment és el conductor del programa d’informació 8 al dia de 8TV. Ha rebut cinc premis Ondas i el Premi Nacional de Comunicació 2010.
 
Pablo Llarena ha estat magistrat de l’Audiència de Barcelona des del 1998 i actualment presideix aquest tribunal. És membre de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i ha estat professor de l’Escola Judicial, de diferents universitats de Barcelona i del CEJFE. Ha escrit nombrosos estudis en matèria penal i ha estat ponent en matèria judicial penal internacional.
 
El cicle de conferències sobre justícia que imparteix el CEJFE s’emmarca en la necessitat de tornar a definir el paper de certes institucions per adaptar-les a la realitat canviant de la nostra societat i analitzar el context que ens toca viure des d’un punt de vista judicial i social. Per aquest motiu, el CEJFE convida professionals rellevants d’aquests àmbits per debatre sobre nous models socials i altres temes d’interès.
 

Les persones interessades a assistir-hi han de fer la preinscripció en línia fins al 26 de novembre.

Programa