L'oscaritzat Kevin Brownlow participa en una xerrada a la Filmoteca

query_builder   22 novembre 2012 12:09

event_note Nota de premsa

L'oscaritzat Kevin Brownlow participa en una xerrada a la Filmoteca

  • Brownlow és un reconegut professional del món de la restauració del cinema mut i un documentalista de la memòria
El cineasta britànic Kevin Brownlow participarà demà, divendres 23 de novembre, en una xerrada a la Filmoteca de Catalunya, que tindrà lloc després de la projecció del seu film Winstanley, un exemple modèlic sobre les relacions entre cinema i història. El col·loqui es farà a les 19.30 hores la sala Chomón.
 
Brownlow ha desenvolupat una important tasca de recerca i difusió del patrimoni cinematogràfic. El 2010 va ser guardonat amb un Oscar especial de l’Acadèmia de Hollywood. Per totes les activitats relacionades amb la preservació i la difusió de la Història del cinema. Restaurador del mític Napoleon d’Abel Gance, és autor dels llibres The Parades’s Gone By…, The War, the West and the Wilderness i d’una acurada biografia de David Lean. També ha dirigit els documentals següents, sobre el període mut de Hollywood , amb nombroses entrevistes i documents inèdits:  Hollywood (1979), Chaplin desconegut (1983), Buster Keaton: A Hard Act to Follow (1987), D. W. Griffith: Father of Film (1993), Lon Chaney: A Thousand Faces (2000), Cecil B. De Mille: American Epic (2004) o Garbo (2005).
 
La Filmoteca de Catalunya participa del 22 al 29 de novembre en la Setmana d’Història i Cinema organitzada pel Museu d’Història de Catalunya i Drac Màgic. Els films que programem emmarcats sota el títol “Contar històries, conèixer la història” són els següents:
 
It Happened Here/Va passar aquí (Kevin Brownlow, Andrew Mollo, 1995). Un treball original de política-ficció que imagina que l'Alemanya nazi va aconseguir ocupar el Regne Unit durant la Segona Guerra Mundial. (dijous 22 de novembre, a les 20:00 hores) i (dijous 29 de novembre, a les 22: 00 hores).
 
Winstanley  (Kevin Brownlow, Andrew Mollo . 1976). Acurada reconstrucció històrica que ens situa al segle XVII i evoca la creació d'una comuna agrària a Surrey, en un temps d'enormes desigualtats socials i econòmiques (divendres 23 de novembre, a les 19:30 h.  Un cop finalitzada la projecció Kevin Brownlow mantindrà una xerrada amb el públicEl film es tornarà a projectar el dissabte 24 de novembre, a les 22:00 h.)  
 
Les camisards /Els camisards (René Allio, 1971). Els camisards eren els camperols calvinistes de la Cévenne que es van enfrontar als papistes després de la revocació de l'Edicte de Nantes (diumenge 25 de novembre, a les 16:30 hores)