Rigau afirma que l'Escola Jeroni de Moragas de Santpedor és un centre capdavanter a Catalunya

query_builder   22 novembre 2012 16:06

event_note Nota de premsa

Rigau afirma que l'Escola Jeroni de Moragas de Santpedor és un centre capdavanter a Catalunya

 
  • La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha fet aquestes declaracions durant la visita a aquest centre escolar de la Fundació Ampans
 
  • La titular d’Ensenyament també s’ha desplaçat a Manresa on ha visitat les instal·lacions de la Fundació Lacetània

 

Fundació Ampans
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat que "l'Escola Jeroni de Moragas de la Fundació Ampans és un dels centres capdavanters a Catalunya en interacció de qüestions de salut, socials i educatives, que s'està convertint en una gran plataforma de serveis per a l'alumne amb discapacitats i el jove amb trastorns de conducta". Rigau ha fet aquestes declaracions als mitjans aquest matí durant la visita al centre escolar de la localitat de Santpedor.
 
Rigau ha destacat la col·laboració de la Fundació Ampans en la xarxa educativa de la comarca i que "el fet d'innovar en determinades programacions educatives de suport a l'alumnat en trastorns tan de conducta com d'aprenentatge, com de discapacitació en aquests moments és de molt interès". Ha afegit que, durant la reunió que ha mantingut amb representants de la fundació, s'ha tractat de "com orientar i preparar professionalment als alumnes amb problemes d'adaptació i conducta perquè, un cop acabada l'ESO o el període equivalent, adquireixin les habilitats professionalitzadores que puguin necessitar per a la inserció laboral".
 
Durant la visita, la titular d’Ensenyament ha fet un recorregut pel centre i ha pogut veure una aula d'educació infantil, dos grups d'atenció especialitzada, una classe de quart d'ESO i una de segon de PATT (programa adaptat de transició al treball). L’escola Jeroni de Moragas és un centre d’educació especial que atén un total de 170 alumnes d’entre 3 i 20 anys amb necessitats educatives especials. El centre imparteix els nivells educatius d’infantil, primària, secundària adaptada, programes de transició al treball i programes de transició a la vida adulta.
 
Posteriorment, la consellera Rigau s’ha traslladat a Manresa on ha visitat les instal·lacions de la Fundació Lacetània, que té com a objectiu promoure la formació professional i enfortir els lligams entre els centres que imparteixen formació professional i les empreses. Concretament, Rigau ha pogut veure els recursos tecnològics del Centre de Formació Pràctica, del qual és titular la Fundació Lacetània, que és un centre de formació de referència per al sector del metall i que disposa de 7 espais equipats amb maquinària disponible per dissenyar, mecanitzar i verificar.
 
 
22 de novembre de 2012

5  

Imatges

Fundació Ampans alta (1)

Fundació Ampans alta (1) 4934

Fundació Ampans alta (2)

Fundació Ampans alta (2) 3999

Fundació Ampans alta (3)

Fundació Ampans alta (3) 4214

Centre de Formació Pràctica alta (1)

Centre de Formació Pràctica alta (1) 4545

Centre de Formació Pràctica alta (2)

Centre de Formació Pràctica alta (2) 3929